Shpetim Zinxhiria

Kush mban përgjegjësi penale për kthimin e emigrantëve tanë?…

Kthimi i emigrantëve nga autoritetet greke përbën një padrejtësi ndaj tyre, një padrejtësi nga shteti shqiptar që ende ngurron për të korigjuar gabimet fatale...

Meta: Marrja e statusit brenda 2013

Meta edhe një herë i çon mesazh opozitës për miratimin e tre ligjeve. Madje, sipas kreut të LSI-së, Shqipëria mund ta përfitoje këtë status para zgjedhjeve,...

Clinton letër Nishanit

Presidenti i Republikës, Bujar Nishani ka marrë një mesazh nga Sekretarja e Shtetit, Hillary Clinton, ku kryediplomatja e shpreh nderimet e saj për vizitën që kreu...

Athanasiu: “Nënshtetësia do jepet tashmë emigrantëve të regjistruar si një shpërblim”

Nënshtetësia greke do tu jepet emigrantëve të regjistruar si një shpërblim të ofruara nga Ministria e Brendshme. Zëvendësministri i Punëve të Brendshme Z....

“Nuk ka integrim social te emigrantëve pa legalizim dhe nënshtetësi”

Legalizimi i emigrantëve është “A-ja”, ndërsa nënshtetësia është çelësi i integrimit të emigrantëve. Pa nënshtetësi nuk mund të ketë integrim, nuk...

Greqia po përpiqet të shfuqizojë ligjin mbi shtetësinë e emigrantëve

Kryeministri dhe ekstremistët kanë marrë qëndrim të fortë në lidhje me emigracionin. Policia kudo ndalon emigrantët për të kontrolluar dokumentet e tyre, në...

Greqi, miratohet rritja e taksave

Parlamenti grek ka aprovuar një seri rritjesh taksash në përpjekje për të rritur të ardhurat, në linjë me angazhimet e Athinës ndaj kreditorëve...

Greqia merr 9.2 miliardë euro

Samiti i pa rë i Eurogrupit për këtë vit ka marrë vendim vetëm brenda dhjetë minutash për të aprovuar këstin e radhës për ndihmën financiare të Greqisë....

Operacinoi Fshesa: 4.346 arrestime

  Vazhdon operacioni famëkeq “Fshesa” që nga muaji gusht i vitit të kaluar. Deri tani, që nga fillimi i operacionit, ka pasur këto rezultatet e mëposhtme:...

OAED: 800.000 të papunë në Greqi

Rritja e të papunëve të regjistruar është 1.44% në krahasim me muajin e mëparshëm, si dhe 9,16% nga dhjetori 2011, kështu tregojnë statistikat e personelit të...