Category: Ekonomi

Borxhi, 53 kushtet e FMN-së

Zbardhen angazhimet e qeverisë. Miratimi i marrëveshjes dhe angazhimet e qeverisë,  si dhe raportimi i qeverisë për FMN-në kanë përplasur në Parlament...

Bie në 32.6% rënia e dërgimit të parave nga emigrantët shqiptarë

  Rënia më e madhe është regjistruar në 32.6% ose me 111 milionë euro, gjatë gjithë  periudhës që ekonomia shqiptare ka qenë e “ballafaquar”...

Xhorxh Soros: Gjermania triumfoi, por BE-ja po vdes !

Për Gjermaninë në betejën kundër eurokrizës ka biseduar investitori i njohur Soros  “Gjermania ka shkaktuar një makth,” tha ai. Gjermania ka...

Strauss-Kahn konsulent i qeverisë serbe

Do të ndihmojë vendin për të gjetur një rrugëdalje nga kriza ekonomike dhe sociale. Në vendin e një konsulenti do të ndihmojë qeverinë serbe për të gjetur...

Banka Botërore i ka propozuar “qeverise se re” për të ripërtërirë bashkëpunimin me FMN

Kreu i zyrës së Bankës Botërore në Tiranë Xenigia Lvovski tha se rritja ekonomike e Shqipërisë për vitin 2013 është reduktuar, dhe propozoi një fillim të ri...

Borxhi publik: 62.4% e PBB-së

  Borxhi publik i Shqipërisë arriti në 62.4% të PBB-së në gjashtë muajt e parë të këtij viti. Ekspertët karakterizojnë shumë shqetësuese për...

Qeveria e re nje nje borxh nga FMN-ja prej 1.3 miliarde euro

  Shqiperia sa vjen dhe po zhytet ne borxhe te tjera. Ende pa shlyer borxhet e viteve 1991 dhe 1997 me Greqine, tashme eshte qeveria e re qe ka kerkuar nje pakete...

Berisha: Po e dorëzoj vendin me një ekonomi stabël

Kryeministri në detyrë, Sali Berisha, siguroi se vendi po përjeton një gjendje të mirë ekonomike. Gjatë mbledhjes së djeshme të qeverisë, kryeministri Berisha...

BE: Teston pro dhe kundra një borxhi të mundshem ne grupin e eurozonës.

  Grupi i ekspertëve për të vlerësuar përfitimet dhe rreziqet e grupimit borxhit të eurozonës ka krijuar Komisionin i BE, sipas deklarimit te Hoze Manuel...

Raporti i Bankës Botërore dhe FMN-së: Konsiderata për një rritje prej 1,8% të PBB-së në vitin 2013

  Fondi Monetar Ndërkombëtar dhe Banka Botërore në një raport tha se rritja e PBB-së të Shqipërisë ne këtë vit pritet të jetë 1.8% . Në raportin e...