Category: Ekonomi

Po indianëve çfarë u duhen kaq shumë statistikat shqiptare?!

Duket e çuditshme, por indianët rezultojnë të jenë populli më i interesuar për statistikat tona pas shqiptarëve. Nga analiza që vetë INSATAT ka bërë për...

Mungon Shqipëria; Maqedonia dhe Serbia kryesojnë në botë për hapjen e vendeve të punës

Shqipëria ka arritur rekordin e Investimeve të Huaja Direkte në vitin 2016, me gati 1 miliard euro, që është më i larti në rajon, nëse e krahason me Prodhimin e...

Pastrimi i parave, Shqipëria renditet ndër 15 vendet me rrezik të lartë

Viti 2017 është përkufizuar nga një seri takimesh intensive të niveleve të larta për të ulur riskun e pastrimit të parave por duket se ky vit ka rezultuar me...

Shqipëria e treta në Europë për rritjen e çmimeve në korrik

Shqipëria vijon të mbajë rekordet europiane përsa i takon ritmeve të rritjes së çmimeve. INSTAT raportoi sot se rritja e Indeksit të Harmonizuar të Çmimeve të...

Ujësjellësi i Tiranës raportoi 5 milionë euro fitime në 2016-n

Në vitin 2015, borxhi i pambledhur, si rrjedhojë e mosarkëtimit të faturave nga konsumatorët familjarë, provatë, shtetërorë, etj, u rrit me 70%, duke arritur...

Shqipëria sërish kampion me rritjen me të lartë çmimeve në Europë (qershor 2017)

Ndryshimi vjetor i Indeksit të Harmonizuar të Çmimeve të Konsumit në muajin Qershor 2017 është 3,7 %. Ky ndryshim, është ndikuar kryesisht nga rritja vjetore e...

Shqipëria “bie në depresion”

 Blerina Hoxha / Mungesa e mundësive për rritjen e mirëqenies, tranzicioni i zgjatur dhe mospasja e perspektivës e kanë thelluar depresionin në shoqërinë...

INSTAT, në qershor ulen eksportet rriten importet

Instituti i Statistikave njoftoi se eksportet gjatë muajit qershor janë ulur me 0,3 përqind, në krahasim me të njëjtën periudhë të një viti më parë dhe me...

“The Economist” për samitin e Triestes: Shtetet e Ballkanit partnerë të mërzitshëm, të rrethuar me kokëçarje politike dhe ekonomi të dala mode

Pas Samitit të Triestes “The Economist” ka bërë në shkrim ku analizon gjendjen e Ballkanit dhe marrëdhënien e tij me Bashkimin Evropian. Ballkanit iu dha...

Potencialet për energji nga uji, era dhe dielli, aktualisht 60% të rrjedhjeve të ujit nuk shfrytëzohen për energji

Shqipëria ka aktualisht rreth 60% të rrjedhjeve të ujit që nuk shfrytëzohen si burim energjie, ndaj potencialet në këtë drejtim janë ende të mëdha....