Category: Emigracioni

70% e shqiptarëve të kthyer nga Greqia janë meshkuj

Më shumë se 70% e të kthyerve janë meshkuj.  Shumë familje kanë preferuar të kthehen gradualisht dhe burrat janë kthyer së pari në mënyrë që të...

Greqi, 25% e fëmijëve shqiptarë nën moshën 16-vjeç

Greqi, 25% e fëmijëve shqiptarë nën moshën 16-vjeç Plaket Shqipëria dhe rinohet Greqia. Pothuajse 25% e shqiptarëve në Greqi janë nën moshën 16 vjeç....

Mjekët të Botës: 72% të grave refugjate në Greqi nuk janë trajtuar fare

Shqetësues është raporti i Mjekëve të Botës për kujdesin e refugjatëve në Greqi.  72% e grave në Greqi gjatë tre viteve të fundit nuk janë trajtuar siç...

100,000 emigrantë shqiptarë kanë përfunduar arsimin e mesëm.

Focus News / Sipas raportit të fundit të paraqitur më 2016 nga Forumii Grek i Emigrantëve , rreth 100,000 emigrantë shqiptarë kanë përfunduar arsimin e mesëm,...

Greqi, emigrantët erdhën të papunë, por kthehen pa pensione

Focus News / Tragjedia e shqiptarëve në Greqi ende vazhdon për arsye të krizës shumë vjeçare. Një problem i madh për shqiptarët në Greqi është dështimi...

Gjermania dëboi 150 refugjatë nga Shqipëria dhe Kosova

Me një aeroplan të përbashkët që është nisur sot në orët e mesditës nga Aeroporti i Dyseldorfit, janë riatdhesuar 150 azilkërkues të Shqipërisë dhe të...

Riintegrimi i emigrantëve në Shqipëri, 22% e të kthyerve kërkojnë programe trajnimi

Zyrat lokale të punësimit në këto vitet e fundit kanë qenë shumë të përfshirë në mënyrë aktive me kthimin emigrantëve. Derisa emigrantët e rikthyer në...

Banka Botërore: 32.5% e shqiptarëve jetojnë jashtë vendit

Çereku i popullsisë shqiptare jeton jashtë vendit Edhe pse gjithmonë për këtë çështje ka pasur debate, veçanërisht sa herë që vendi gjendej në prag...

Për 2006-2016, emigrantët dërguan 7.9 miliard euro në Shqipëri

Shqipëria ka treguar dhe po tregon një varësi të lartë nga dërgesat e emigrantëve të cilat ndihmojnë shumë familje dhe lehtësojnë varfërinë, duke luajtur...

Integrimi dhe asimilimi, 230 mijë kanë marrë statusin ligjor.

Focus News  /  Historia e emigracionit në Greqi dhe përvoja aktuale e politikave të emigracionit kanë formuar shumë kushtet kontradiktore dhe të tensionuara në...