Category: Emigracioni

Emigracioni klandestin. Greqia dëbon edhe 867 shqiptarë, në dy vitet e fundit 24.776 të dëbuar

Me gjithë masat e marra për mos kalim të paligjshëm të kufrit në drejtim të vendit fqinjë, ende vazhdon emigrimi klandestin. Për muajin shkurt 2017, policia...

Federata e Shoqatave Shqiptare në Parlamentin Evropian

FOCUS NEWS / Ky konfirmim ka ardhur edhe nga vetë kreu i kësaj federatë që me cilësinë e kryetarit do të marrë pjesë në një delegacion nga Greqia, me...

Greqi, emigrantët shqiptar: Plotësoni kërkesat, ndryshe do vijmë në Tiranë.

Focus News / Një grup emigrantësh nëpërmjet ambasadës sonë në Athinë i ka dërguar Kryeministrit, Presidentit të Republikës dhe Kryetarit të Kuvendit një...

Greqia dëbon 503 shqiptarë të paligjshëm

Nga Shpëtim Zinxhiria 10.129 shqiptarë janë dëbuar për 2016. Edhe ky vit ka filluar me kthimin e shqiptarëve të paligjshëm, të cilët përbëjnë numrin më të...

Biznesi “Kokëdhima” dhuron libra për emigrantët në Greqi

Emigrantët shqiptar në Athinë tashmë do të kenë biblotekën e tyre dhe kjo falë ndihmës së çiftit Kokëdhima, të cilët kanë shprehur dëshirën e tyre për...

Rrugët e imigrimit, Shqipëria e dyta në Botë me 38.8%

Lidhur me imigrimin, çeku Jakub Marian ka projektuar dy harta shumë interesante, të cilat e përshkruajnë përqindjet e sakta të emigrantëve në Evropë, të...

Emigracion : 40% e popullsisë shqiptare jetojnë në vendet e tjera

Asnjë qeveri nuk e ka parë çështjen e emigracionit shqiptar me seriozitet edhe pse kemi përmasat më të larta të emigracionit në botë për frymë, aq sa sot pas...

Fillon: Stop marrjes së një numri të madh refugjatësh nga Franca

Kandidati i së djathtës franceze në zgjedhjet presidenciale, François Fillon, do të refuzojë, në rast fitoreje, që të presë më shumë refugjatë, pavarësisht...

Greqia i kthen Shqipërisë 10.129 shqiptarë të paligjshëm

Vazhdon “fshesa” në Greqi. Në një komunikatë më 9 Janar të 2017,  policia greke publikon se për muajin dhjetor të 2016 ka dëbuar për hyrje të paligjshme...

Emigrantët në Greqi sfidojnë Ramën. (Mbështetje e plotë për Kokëdhimën)

Qindra emigrante jane “rebeluar” me gjithe perpjekjet e gjithanshme, kercenimeve te prera me anen te telefonave, per te sabotuar aktivitetin e Koco Kokedhimes, ky i...