Category: Emigracioni

Emigrantët nuk i duhen qeverisë të jenë pjesmarrës në jetën politike

Urim GJATA, ish kreu i Partisë Demokratike Dega Selanik, lidhur me të drejtën e votimit të emigrantëve është shprehur për gazetën elektronike të emigrantëve...

Ish kreu i Lidhjes së Shoqatave Shqiptare : Vota e emigrantëve do të ndryshonte sistemin e korruptuar

Rudi Mezini, ish kreu i Lidhjes së Shoqatave Shqiptare në Greqi, lidhur me të drejtën e votimit të emigrantëve është shprehur për gazetën elektronike të...

E drejta e votës do të prodhonte në legjislaturën e ardhshme më shumë se një Eduart Ndocaj në shërbim të emigrantëve

Alban DACI / Emigracioni ka nevojë për një Eduart dhe disa të tjerë. Emigrantët vazhdojnë të jenë të braktisurit e  mëdhenj nga Shteti amë e vazhdojnë të...

E drejta e votimit është minimalja që duhet të fitojmë, kjo arrihet me një pedicion në mbarë Diasporën,

Kozeta ZYLO  /  Diaspora shqiptare është mjerisht me një zë në shkretëtirë në Atdheun e saj, por e kundërta ndodh me vendet ku janë integruar.  Diaspora ka...

Ndocaj takim me emigrantët, kryetarin e bashkisë, inaguron shkolla shqipe

Alban DACI  /   Deputeti Ndocaj mori pjesë në një super takim me emigrantët shqiptarë në Macerata të Italisë. Ky takim është organizuar nga shoqatat...

Flet kreu i FSHSHG, Edmond Guri: Në se votojnë emigrantët, Shqipëria do të hyjë në një faze të re

Kur ishte në opozitë, një nga 10 premtimet e zotit Rama ishte midis tyre edhe ajo që emigrantët të votonin në vendet e tyre ku ata punojnë dhe jetojnë. Një...

Flet kreu i shoqatës Shqipëria: Vota e emigranteve një e drejtë kushtetuese, qeveria nuk është gati për 2017

Ilirjan Dhima / Dy ditë më parë ndoqëm intervistën e Kryeministrit Edi Rama në televizionin News 24, ku midis të tjerave u prek edhe problemi it ë drejtës së...

Greqi, Meta në takim me emigrantët: Kontributi juaj i pamohueshëm

Kryetari i Kuvendit të Shqipërisë z.Ilir Meta ka zhvilluar mbrëmë në ambientet e ambasadës shqiptare në Athinë një takim me përfaqësues të komunitetit...

Drama vdekjeprurëse në Mesdhe

Qindra emigrantë afrikanë janë vendosur në një anije të vjetër druri me drejtim për në Itali. Më shumë se dy duzina njerëz kishin vdekur në këtë anije,...

Greqia, për muajin shtator i kthen Shqipërisë 1,165 emigrantë, që nga fillimi i vitit në total 9.075 shqiptar të kthyer

Për muajin shtator sipas nojftimit të policisë greke janë kthyer në Shqipëri për qendrim të jashtligjshëm 1,165 shqiptarë, kjo sipas planit për trajtimin e...