Category: Emigracioni

UNHCR: 814,334 refugjatët kanë mbërritur në Evropë për vitin 2015.

Mbi 1,050 emigrantë janë në vendet e paraburgimit dhe në burgje. Shumica dërrmuese e tyre janë nga Siria, Afganistani, dhe Irak. Autoritetet deklaruan publikisht...

Poema tronditëse për refugjatët, denoncon politikën e Evropës

Askush nuk lë vendin e tij, nëse nuk …Emocion pafund në internet për poemën e hedhur nga Ouarsan Shire, një poet nga Kenia, e cili është bërë një simbol...

Kartë Shëndeti falas për emigrantët

Greqia po përgatit dhënien e kartës shëndetësore për refugjatët dhe emigrantët, nga Ministrina e Shëndetësisë brenda muajit të ardhshëm, theksoi Sekretari i...

Problemi i refugjatëve shkakton mosmarrëveshje në Gjermani

Vala e refugjatëve ka shkaktuar frikë dhe kjo ndihet dhe në radhët e koalicionit qeverisës në Gjermani. Po a mund të dështojë ky koalicion prej krizës së...

Refugjatja 105 vjeçe, eci 20 ditë për të arritur në Evropë!

Ëndrra për një jetë më të mirë nuk njeh moshë dhe më shumë kur kanoset jeta nga vdekja. Me një shall të gjelbër dhe të mbështjellë në një batanije...

45 mijë shqiptarë drejt Gjermanisë në 9 muaj

T. ALIAJ   /  Shqiptarët vazhdojnë të kërkojnë azil në Gjermani. Vetëm gjatë muajit shtator të këtij viti, 6880 shqiptarë kanë kërkuar azil sipas shifrat...

UNICEF: 133,000 fëmijëve kanë kërkuar azil në BE

Thirrje nga UNICEF në mbështetje për fëmijët refugjatë, pasi 133,000 fëmijëve kanë kërkuar azil në Bashkimin Evropian midis janarit dhe korrikut 2015, një...

Gramozi viktima e 120 nga 154 të pafajshëm të vrarë në Greqi

Sot është përvjetori i 11-të ku populli shqiptar kujton me indinjim vrasjen e Gramozit nga racizmi grek, një racizëm i paparë që u ka marrë jetën 154...

Çfarë fiton BE nga emigrantët ?

Emigrantët paguajnë1 miliardë euro në vit për të hyrë në Evropë. BE-ja shpenzon një sasi pak a shumë të ngjashme për t’i mbajtur ata larg nga kufijtë...

Po me emigrantët ç’pate o kryeministër?

Urim GJATA  /  Po me emigrantët ç’pate or burrë, mirë që nuk i ndihmon, por edhe  i ngatërron. I përçave ata dhe shoqatat, i mashtrove, shkatërrove, i...