Category: Emigracioni

Refugjatja 105 vjeçe, eci 20 ditë për të arritur në Evropë!

Ëndrra për një jetë më të mirë nuk njeh moshë dhe më shumë kur kanoset jeta nga vdekja. Me një shall të gjelbër dhe të mbështjellë në një batanije...

45 mijë shqiptarë drejt Gjermanisë në 9 muaj

T. ALIAJ   /  Shqiptarët vazhdojnë të kërkojnë azil në Gjermani. Vetëm gjatë muajit shtator të këtij viti, 6880 shqiptarë kanë kërkuar azil sipas shifrat...

UNICEF: 133,000 fëmijëve kanë kërkuar azil në BE

Thirrje nga UNICEF në mbështetje për fëmijët refugjatë, pasi 133,000 fëmijëve kanë kërkuar azil në Bashkimin Evropian midis janarit dhe korrikut 2015, një...

Gramozi viktima e 120 nga 154 të pafajshëm të vrarë në Greqi

Sot është përvjetori i 11-të ku populli shqiptar kujton me indinjim vrasjen e Gramozit nga racizmi grek, një racizëm i paparë që u ka marrë jetën 154...

Çfarë fiton BE nga emigrantët ?

Emigrantët paguajnë1 miliardë euro në vit për të hyrë në Evropë. BE-ja shpenzon një sasi pak a shumë të ngjashme për t’i mbajtur ata larg nga kufijtë...

Po me emigrantët ç’pate o kryeministër?

Urim GJATA  /  Po me emigrantët ç’pate or burrë, mirë që nuk i ndihmon, por edhe  i ngatërron. I përçave ata dhe shoqatat, i mashtrove, shkatërrove, i...

Greqi, rebelohen emigrantët, duam përgjigje zoti kryeministër

Athinë  –  Federata e Shoqatave Shqiptare  në Greqi i ka drejtuar kryeministrit të Shqipërisë disa kërkesa lidhur me hallet dhe problemet që ndeshen...

Boll shfrytëzuat emigrantët në Greqi!

Edhe sa miliona euro të tjera duhet të paguajnë emigrantët në Ambasadën Shqiptare në Greqi, për veprimet konsullore, ku shteti vulos shtetin ? Edhe sa miliona...

Pse mungon strategjia per emigrantet e kthyer ?

Pesë vite më parë BE i kërkoi qeverisë shqiptare hartimin e një strategjie për integrimin e shtetasve shqiptarë të kthyer, një dokument i hartuar në atë...

Gjermania deri në fund të vitit, 76 mijë azilkërkues shqiptarë

Gjermania parashikon që deri në fund të vitit numri i aplikuesve shqiptarë do të jetë mbi 76 mijë për azil, duke përbërë për nga numri rreth 10% nga totali...