Category: Emigracioni

Banka Botërore: 436 miliardë dollarë në vit dërgojnë emigrantët familjeve të tyre.

Në vitin 2014, dërgesat e emigrantëve arritën në 436 miliardë dollarë, ndërsa në vitin 2016 llogaritet se do të arrijë shifrën e 540 miliardë. Dergimi...

Eurostat: 177. 000 aplikime për azil në BE për tremujorin e tretë të vitit 2014

Numri i azilkërkuesve është rritur me gati 50% gjatë tremujorin e njëjtë të vitit të kaluar. Në përgjithësi, numri i njerëzve që kërkojnë azil në BE në...

Malaj : “Emigrimi sot problem, nesër domosdoshmëri”

Doc. Arben MALAJ  /  Lajmi i mirë nuk është lajm. Debati për emigrantët jo vetëm për shqiptarët në Gjermani është në qendër të lajmeve sidomos në këtë...

Ligji i emigracionit një tallje për emigrantët

Shpetim ZINXHIRIA  / Që nga qershori i 1998, dhjetra ligje dhe qindra qarkore janë publikuar në gazetën zyrtare të qeverisë së Greqisë. Më se dy dekada...

Fshesa gjermane kthen shqiptarët e parë

Shqipëria është një nga vendet e para në Ballkan që ka nënshkruar marrëveshjen për kthimin e emigrantëve ilegal…Pas paralajmërimeve të njëpasnjëshme ndaj...

Milioneri që dëshiron t’u bëjë një shtet refugjatëve

Një milioner nga San Francisko kohët e fundit ka propozuar një zgjidhje të diskutueshëm ndaj krizës së refugjatëve: krijimi i një vend i ri, i cili do të...

Për ty që kërkon azil në Suedi

Kohët e fundit shumë shqiptarë janë dyndyr në Suedi me shpresë për të marrë azil, por ata janë zhgënjyer pasi çdo vend  zbaton regullat dhe ligjin sipas...

Eksodi 2015: Shqiptarët për muajin qershor të dytët në botë

Çdo ditë rritet numri i azilkërkuesve Shqiptar në Gjermani, duke arritur një një rekord për muajin qershor, duke u renditur të dytit në botë. Një rekord që...

Shqiptarët për mbijetesë në rrugët e Suedisë

Nga Urim Gjata /  Varfëria ekstreme në Shqipëri, aq sa edhe kriza në Greqi po mbush gjithnjë e më  shumë me shqiptarë rrugët e Stokolmit, të cilët...

Kriza prek emigrantët, Ekspertët: Qeveria masa për emigrantët që do kthehen duarbosh nga Greqia

Aurora Sulçe / Ekspertët e ekonomisë parashikojnë se të parët që do të preken nga përshkallëzimi i krizës ekonomike në Greqi pas rezultatit të referendumit...