Category: Emigracioni

Greqi: Neo-nazistët thirrje për të mbyllur shkollat shqipe

Foto: Anëtarët e partisë naziste në Greqi, “Agimi i Artë” Ekstremi i djathtë në  qytetin Kavala për herë të dytë here brenda një javë me...

Greqia i kthen Shqipërisë 99 shqiptarë!

Greqia nuk ka dashur të plotësoj numrin me tre shifra ( 100) për kthimin e shqiptarëve, por është mjaftuar me numrin karakteristike 99 persona. Por me gjithë...

Protesta: Emigrantët nuk janë “UFO” nuk erdhën nga një planet tjetër

Emigrantët edhe pse të pakët në numër në përgjithësi të mbështetur edhe nga disa  organizata të tjera vendase, përçuan qeverisë mesazhin se dhënia e...

Alket Rizai: Do arratisem deri në pikën e fundit të gjakut.

Disa ditë pas përpjekjes së dështuar për tu arratisur nga burgu i Malandrinos, i dënuari shqiptar Alket Rizai tregon nga burgu arsyet pse u përpoq të arratisej,...

Çfarë po ndodh me të burgosurit shqiptarë në Greqi?

Njeriu ndërtoi mure dhe vuri kangjella për njeriun, më shumë kjo i përshtatet vendit fqinj, që fatkeqësisht e ka kthyer vendin në burgje për shqiptarët. Në...

Shkolla shqipe në Greqi

Nisma e shoqates se emiganteve shqiptare, qe perbejne 10% te popullsise se te ketij qyteti, eshte mbeshtetur nga Konsullata e Pergjithshme e Shqiperise ne Selanik, qe ka...

Rreth 1.5 milione emigrantë në gjithë botën

Organizata ndërkombetare “People Movin”,  e specializuar për analizimin e shifrave të ecurisë së emigracionit dhe lëvizjeve demografike në të gjithë...

Shqipëria, e treta për numrin e emigrantëve në Europë

Plot një milionë emigrantë janë shpërndarë në vendet e Evropës.Komisioni Europian publikoi raportin e tretë vjetor mbi emigracionin dhe azilin për vitin...

Greqi: Dy vitet e fundit kanë marrë shtetësinë 4.740 shqiptarë.

>Muarrën shtetësinë greke 13.425 të huajt, nga 39.722 kërkesa të paraqitura. Greqia e shikon si një rezultat pozitiv dhënien e nënshtetësisë për ata që...

Kush mban përgjegjësi penale për kthimin e emigrantëve tanë?…

Kthimi i emigrantëve nga autoritetet greke përbën një padrejtësi ndaj tyre, një padrejtësi nga shteti shqiptar që ende ngurron për të korigjuar gabimet fatale...