Category: Emigracioni

Ndalohen 21 emigrantë klandestinë në kufirin greko-shqiptar

Prej vitesh Greqia është kthyer një hambar grumbullimi të emigrantëve klandestinë, duke u mbajtur në ish garnizonet ushtarake, por të kthyer në kampe...

Politikë e përbashkët greko-italiane për emigracionin e paligjshëm

Emigracioni i paligjshëm sa vjen dhe po bëhet më problematik se kurrë në BE, më shumë kjo për Italinë, Greqinë Spanjën apo Portugalinë. Tragjeditë e fundit...

Një lamtumire për ty shok. Një lamtumirë për të gjithë ata të cilët “janë zhdukur”

Shpallje e anëtarëve  të burgosur “Qelizat e Zjarrit” Anëtarët e burgosur të organizatës  Qelizat e Zjarrit: Marjan Kola nuk  ishte shoku ynë, por ishte...

“Fiasko” operacioni ndaj dy shqiptareve, vlera 1 milion euro

Madje që nga marsi i 22 ku arratisen nga burgjet e Trikalles, te ndjekur nga dy helikopterë, gjashtë skave te forcave kufitare detare, dhjetëra forca te nderhyrrjes...

Amnesty International: “Karton te kuq” Greqise për migrantët

  Nje praktike te rrezikshem perdorin  autoritetet greke ndaj emigranteve, dhe kundër grupeve të refugjatëve, te cilet jane përpjekur për të hyrë në Greqi...

Human Rights Watch: “Policia greke dhunon emigrantët” “Të gjithë te zinjte jashte” bertasin policet në autobus, pasagjerët duartrokasin

  Slap është Policia greke dhe “Xenios Zeus” nga raporti i organizates Human Rights Watch i titulluar: “Mysafirët e padëshiruar”: “Policia greke...

Policia greke, tortura me korrent ne organet gjenitale, ofendime dhe kërkesa seksuale ndaj emigranteve

  Dhuna shteterore eshte shume here me e denueshme dhe e turpeshme se dhuna qe ushtron nje individ. Tortura emigrantëve që refuzojnë të deportohen, praktika qe...

Greqi / Solidaritetin e BE në luftimin e emigracionit të paligjshëm, ka kërkuar ministri Dendias

  Solidaritetin e BE në trajtimin dhe efektet e emigracionit të paligjshëm në Greqi i ka bëre thirrje Ministrit të Rendit Publik Nikos Dendias, duke folur në...

MBRONI FËMIJËT E MËRGIMTARËVE SHQIPTARË NË GREQI

Abdurahim Ashiku  /  Letër e hapur në adresë të Avokatit të Popullit Shqiptar Igli Totozani   I nderuar z. Totozani !   Ju shkruan një gazetar...

Me mirënjohje për të gjithë emigrantët shqiptarë

DR. VANGJEL TAVO – Kur flitet për atdheun çdokush mundohet të tregojë se sa shumë ka bërë për të. Por, askush nuk ka kontribuar më shumë për vendin...