Category: Greqi

Tsipras i bën thirje për kthimin e shkencëtarëve të rinj

Për herë të parë, investimet në kërkime dhe inovacione në Greqi arrijnë 1% të PBB-së. Qeveria krijon kushtet për shkencëtarët e rinj që të kthehen nga...

200 miliardë euro i kushtuan Greqisë marrëveshjet “krenare”

Jo vetëm 100 miliardë euro, por dyfishuar në gjysmën e parë të vitit 2015 në Greqi, sipas negocimit “krenar” të qeverisë së SYRIZANEL, kur Yanis...

Deklaratë e menjehershme MPJ se Greqisë: “Turqia ka humbur sens të përbashkët, nuk njeh gjeografi”

Përgjigja te menjehershme ka dhënë zëdhënësi i Ministrisë së Jashtme Alexander Genimatas në homologun turk mbi pretendimet se ishujt ne Imia është nën...

Kathimerini : Në një atmosferë të marrëveshjes Athinë-Tiranë

Tirana dhe Athina po përhapin një klimë optimizmi, që në prill do të sjellin pranverë në marrëdhëniet greko-shqiptare që kanë lëvizur për disa vjet në...

Tsipras: Fqinjët të ndalojnë përdorimin e termit “Maqedoni”

Tsipras: Ç’është kjo” M “? Kryeministri, duke iu referuar Shkupit, theksoi: “Emri” Maqedonia “Greqia, e mirë apo e keqe, e ka...

Greqi: Dryna në dyert dhe vajra makinash ne dysheme, forca policore në klasa ku mësohet shqip

Me sabotim, ata u përpoqën të shtyjnë mësimet e shqiptarëve në një shkollë në Chania Rreth 40 fëmijë me origjinë shqiptare në pasditen e së dielës u...

Kathimerini: Dialogu me hapa të kujdesshëm, Athina të vendos vulën e saj, duke mbrojtur interesat e saj.

Greqia është duke u përpjekur për të zgjidhur dallimet e vazhdueshme e marrëdhënieve të rrënuar me dy fqinjët e saj veriorë (Maqedonia dhe Shqipëria). Në...

Greqia i kthen Shqipërisë 628 emigrantë të paligjshëm

Policia greke me anën e një njoftimi për shtyp bën të ditur se për trajtimin e migracionit të parregullt, 1.159 të  huaj u kthyen në total nga Greqia për...

Termetet e njepasnjeshme lekundin Greqine

10 termete jane regjistruar sot ne Greqi nga ora 14.55 deri ne orn 22.50 (ora locale) ku ishte dhe termeti i fundit. Termeti me shkall; 4.2 Rihter eshte regjistruar 38...

Greqia është një komb i plagosur

Gazeta javore Die Zeit përpiqet të përgjigjet në pyetjen “pse grekët po protestojnë kundër fqinjit të tyre”, duke theksuar se vrulli për zgjidhjen e...