Category: Greqi

Ministri grek, Kotzias: Greqia zgjidhje paketë me Shqipërinë

ATHINË  –  Ministri i jashtëm grek, Nikos Kotzias, ka deklaruar se ka ndërmend t’i propozojë palës shqiptare një zgjidhje paketë për gjithë problemet...

Ministri grek i Mbrojtjes: Rikthejmë ushtarët në kufi me Shqipërinë

  Ministri grek i Mbrojtjes dhe njëkohësisht kreu i partisë së djathtë të koalicionit qeveritar “Grekët e Pavarur”, Panos Kamenos, ka deklaruar...

Padrejtësia në vite: Parlamenti paraqet ligji mbi shtetësinë për fëmijët

Athinë – Më në fund, shpresë për fëmijët e emigrantëve. Projekt-ligji mbi shtetësinë është paraqitur sot në parlament nga ministri i brendshëm Nikos...

Zbulohet një qytet i madh poshtë Athinës (VIDEO)

Greqi  –  Kohët e fundit nga media vendase publikohet për një zbulim të madh botëror. Bëhet fjalë për një qytet të hershëm i madh i nëndhenshëm nën...

Provokon Rama: Çamët në qeverinë shqiptare

ATHINË  – Gazeta më e madhe në Greqi “PROTO THEMA” i ka kushtuar një rëndësi të veçantë largimit të Dules nga posti i nënkryetarit të Kuventit, si...

Këto borxhe ka Greqia !

ATHINË  –  Në 312.6 miliardë euro ka arritur borxhi për qeverinë qendrore (30 prill 2015).  Ky raport, duke përfshirë informacionin e dhënë në...

Burg për vrasjen e shqiptarit, nuk e donin për dhëndër

GREQI  – E vrasin shqiptarin sepse nuk e donin për dhëndër në familjen e tyre. Dënimi me burgim të përjetshëm u është dhënë nga Gjykata e Selanikut...

Alarm global për të qendruar Greqia në Eurozonë

Athinë – Kryeministri Aleksis Tsipras, ka ftuar Uashingtonin të Dielën në mbrëmje Ministrin amerikan të Finacave Lou Jack për të deklaruar se:  “Greqia...

Shqiptari kryen krimin në Greqi dhe arrestohet nga interpoli në Zvicër

Në dëm të tij ishte dhënë një urdhër-arresti evropian.Shtetas shqiptar, në vitin 2012, së bashku me disa të bashkë-pandehur, ishin përpjekur për të vjedhur...

Borxhi grek në 312.7 miliardë euro

  Athinë  /  Në shumën 312.7 miliardë euro, si dhe 174,7% si përqindje e PBB-së (me referencë të PBB-së 31/12/2014) regjistron borxhin qeveria e Greqisë...