Category: Greqi

UBS: Dy skenarët e një falimentimi grek

Dy janë skenarë të mundshme në rast të falimentimit dhe daljen e Greqisë nga zona euro, sipas UBS, ku thekson se në çdo rast duhet të presim presion të...

Eurostat: Ulet në 25.7% papunësia në Greqi

Në 25.7% është papunësia në Greqi për muajin janar të 2015, duke shënuar një rënie të lehtë në krahasim me muajin dhjetor 2014, sipas të dhënave nga...

Deutsche Welle: Refugjatë të bllokuar në Greqi

Shumë tentojnë por jo të gjithë arijnë Evropën. Çdo vit me dhjetëra mijëra afganëve hyjnë ilegalisht në Evropë. Pak nga ata arijnë qëllimit për një...

Ja pse është një lajm i mirë që vjen nga Greqia !

ARBEN MALAJ  /  Mbështetja e madhe e publikut grek në 72% për të arritur marrëveshje me kreditoret dhe 73 % e për të qendruar brenda eurozonës, janë një lajm...

Presidenti Pavlopulos: “Ne do të luftojmë për të qëndruar në Eurozonë”

Athinë – Një mesazh të ri për kursin e Greqisë në BE dhe Eurozonës ka dërguar Presidentit i Republikës. Së Greqisë z.Prokopis Pavlopulos. Nuk është hera e...

Avramopulos, 500 milionë euro Greqisë për emigracionin e paligjshëm

Athinë  –  Nevoja për rishikimin e Rregullores Dublin 3 ka theksuar Kryeministri Aleksis Tsipras sot, në deklaratat e përbashkëta me Komisionerin e BE për...

26% papunësia në Greqi

26% është regjistruar papunësia në Greqi për muajin dhjetor të vitit të shkuar, nga 25,9% ql ishte në nëntor, duke mbetur përqindja më e lartë në BE, e...

Kryeministri Tsipras: Duam një marrëdhënie të re me Rusinë

Athinë –  Në një intervistë dhënë agjensisë ruse të lajmeve “TASS”, kryeministri grek Aleksis Tsipras, ka theksuar se, Greqia mund të ketë një...

Parashikimi : 10-të hapa për t’u kthyer në dhrahmi

Athinë  –  Procesi jashtë nga euro është mbështetur sipas studimeve të bankave, parashikon përsëri skenarin më të keq për “Grexit” që përbën me...

Miting Anti-racist në Sheshin “Omonia”

Mitingje antiraciste me rastin e Ditës Ndërkombëtare Kundër Racizmit u zhvillua sot të shtunën në Athinë, Selanik dhe qytete të tjera. Këtë herë, Lëvizja...