Category: Greqi

Miting Anti-racist në Sheshin “Omonia”

Mitingje antiraciste me rastin e Ditës Ndërkombëtare Kundër Racizmit u zhvillua sot të shtunën në Athinë, Selanik dhe qytete të tjera. Këtë herë, Lëvizja...

Karamanlis për Tsiprën: ” I vogli” bëri atë që bëri atë që nuk bën të tjerët

Athinë  –  Greqia sapo ka gjetur kryeministrin e duhur për të udhëhequr vendin atje ku duhet, një kryeministër i cili mbështetet edhe nga deputetë të...

Greqi: 20 Prill fillon gjykimi i neo-nazistëve

Më 20 Prill të 2015 fillon gjykimi i neo-nazistëve grekë. Për këtë kanë filluar përgatitjet e krijimit të ambientit të sallës së gjykimit brenda teritorit...

Përgjohet telefoni celular ish kryeministrit Samara

Athinë  –  Dyshohet për përgjimin e telefonit celular të kryetarit të Partisë që ish në qeveri “Demokracisë e Re” Antonis Samaras, sipas një...

Kryeministri grek: BE duhet të respektojë Demokracinë

  Athinë  –  Nëse udhëheqësit e BE nuk e respektojnë demokracinë atëherë do përballen me rrezikun. Në takimin e tij me kryetarin e partisë...

Ministri grek Kameno: Italia dhe Spanja kanë radhën po dolëm nga eurozona

Athinë – Ministri grek i Mbrojtjes Panos Kamenos ka deklaruar për të përditëshmen gjermane “Bild” nëse Greqia del nga Eurozona, atëherë radhën do ta...

Greqia, energji falas për 300 mijë familje

Qeveria Cipras ka mbajtur premtimin duke kthyer fjalët në vepra. Rreth 300 mijë familje nga sot kanë filluar të lidhin dritat e prera për shkak të varfërisë....

576 grekë kanë 88 miliardë dollarë.

Kursimit nuk është për të gjithë, 576 pasanik grekët kanë 88 miliardë dollarë, publikuar në gazetën greke ekonomike Anaptiksi. Pabarazitë në shpërndarjen e...

Greqi, 58 njerëz humbën jetën nga gripi

Në Greqi dy persona humbën jetën në 24 orët e fundit nga gripi sezonal që është në kulmin e saj. Që nga fillimi i këtij fenomeni kanë vdekur për shkak të...

Greqia sot në zgjedhje për presidentin e 15-të

Sot në mbrëmje pritet të zgjidhet Presidenti i radhës, presidenti i 15 në shtetin Helen, në vendin ku lindi Demokracia, në vendin ku të gjitha pranohen. Ishte...