Category: Kryesore

Gazetarëve ju kërcënua jeta në Shqipëri, marrin azil politik në Suedi

Nga Suedia Urim Gjata /  Edhe një gazetare tjetër fiton strehim politik në Europën Veriore pasi iu kërcënua jeta e saj në Shqipëri.  Është Suedia që ka...

Duka: Fitoi drejtësia, Shqipëria merr tre pikët !

Nuk janë të rëndësishme pikët, e kemi theksuar gjatë gjithë kësaj periudhe, e rëndësishme është që fitoi drejtësia dhe bashkë me të, fitoi edhe...

Zoti minisër, përse e mbani te fshehur të vertën ?

Kanë kaluar dite nga operacioni në Lazarat, një operacion që pati dhimbje, dhe shumë arrestime. Mbi të gjitha mbetet akoma një enigmë që ministri Tahiri për...

Krimi që po rënon Piramidën

Piramida dikur ish një nga godinat më të bukura e më të mëdha të vendit, sot kthyer në një gërmallë. Ish-muzeu “Enver Hoxha” që pas katër vite pune...

Greqi, pas referendumit – ndërhyrja e Rusisë

Rusia është duke monitoruar nga afër zhvillimet, ndërsa thuhet se nuk përjashtohet për të bërë deklaratë nga Presidenti rus Vladimir Putin. Moska ka shfaqur...

Fushata, pushteti i parasë…

Dita e fundit e fushatës elektoriale ka ulur perden e skenarit për zgjedhje të ndershme, perde e cila tregoi edhe njëherë se vota është në duart e pushtetit të...

Çfarë nuk dëgjuam në fushatat elektorale ?

Artan FUGA  –  Nuk dëgjuam ide për një reformë në demokracinë lokale. Bashkia vazhdon të trajtohet në koncept më shumë si një agjenci menaxhimi, pra...

Skandali: Erion Veliaj mashtroi për arsimin e tij

Mashtroi për arsimin! Avokati Goxhaj i kërkon MAS vertetimin e diplomave të Veliajt Erjon Veliaj, pasi kandidati i majtë për Bashkinë e Tiranë ka mashtruar...

Kultura politike dhe civilizimi qytetar

Doc. Fane Stefan TARIFA  –  Të merresh me politike do të thotë të zotërosh artin e drejtimit të shtetit. Njeriu nuk lind politikan, por bëhet si i...

Emigrantë, vota juaj për vëllezërit dhe motrat emigrantë

Shpëtim ZINXHIRIA  –  Emigrantët shqiptarë kanë rastin dhe shancin më të mire për të votuar vëllezërit dhe motrat e tyre, Vladimir Kosturin për...