Category: Kuriozitete

E vërteta e frikshme rreth paraardhësve tanë të hershëm

Nëse më parë ka ekzistuar një dyshim lidhur me natyrën kanibalistike të paraardhësve tanë, nuk është nevoja që ky dyshim të ekzistojë edhe tani. Mbetjet e...

Astronomët: Vrimë e zezë gjigante

Universi është një vend i pafund dhe numrat na ndihmojnë për të përshkruar se shpesh herë, gjërat atje janë aq shumë të mëdhaja dhe aq shumë të vështira...

Shimpanzetë mund të mësojnë fjalë për sendet

Sipas një studimi të ri, shimpanzetë mund të mësojnë fjalë për objekte apo sende. Kjo gjetje hedh dritë mbi mënyrën se si shimpanzetë mësojnë dhe...

Mallkimi i aktorëve që mishëruan Jezusin

    Jeffrey Hunter, në filmin – «Mbreti i Mbretërve” Në vitin 2007 Alexis Golfis është gjetur në moshën 59-vjeçare, i vdekur në Sheshin...

Shkenca zbulon një planet “Toke”

Sipas një reportazhi të New York Times dhe informacioneve të agjensisë  AMPE, zbulimi i një planeti të jashtëm me një madhësi të ngjashme me atë të Tokës...

Vdekja më ka harruar …

I lindur në vitin 1835…është sot 179 vjeç? Këpucar në pension nga India veriore, bëhet fjalë për z. Mahashta Mûrasi, që pohon se ka lindur në janar të...

Ngrohja globale rrit krimin

Ndryshimi i klimës do të çojë në fund të shekullit 22.000 vrasje më shumë, 180,000, përdhunime e mësipërme 1.2 milion sulme nga më të rënda, 260.000 më...

Toka ka edhe 40 miliardë planete të tjerë

Në artikullin e tij, drejtori i Fondacionit planetar Eugenides , Dionisis P. Simopoulos analizon rezultatet mbresëlënëse të teleskopit hapësinor “Kepler”,  i...

2013 më i ngrohtë që nga viti 1850

Çfarë shifrat tregojnë Organizatën Botërore Meteorologjike! Viti  2013 ishte viti i gjashtë më i ngrohtë në planet që nga viti 1850, së bashku me vitin 2007,...

Iran: Njeriu i pa larë që nga viti 1954

Ai preferon të fle në përdhe në tokë të fëlliqur, ndërsa për të mbrojtur kundër të ftohtit, ka vendosur mbi kokë një përkrenare. Pi duhan duke e siguruar...