Category: Bota

“Emigracioni shpeton emigrantet”. Mbi 2.7 milionë emigrantë nga vendet e treta hynë në BE ne 2015

Statistikat mbi migracionin dhe popullsinë migrante Një numër i përgjithshëm prej 4.7 milionë banorësh emigruan në një nga Shtetet Anëtare të BE-së në vitin...

Gjermania dha 60 për qind të vendimeve pozitive per azil ne BE

Në vitin 2017, numri më i lartë i personave të mbrojtur qe ju dha statusi i azilit ishte në Gjermani (325.400), e ndjekur nga Franca (40.600), Itali (35,100),...

Treguesit e punësimit të Evropës deri ne 2020

Shkalla e punësimit të njerëzve të moshës 20 deri në 64 vjeç në BE arriti kulmin e ri në 72.2% në vitin 2017. Nëntë shtete anëtare kanë arritur tashmë...

IOM: Mungesa e të dhënave e bën vdekjen e grave refugjate të padukshme

Mungesa e të dhënave mbi rrjedhën e emigrantëve vazhdon të jetë e padukshme për vdekjet e grave migrante, tha kohët e fundit Organizata Ndërkombëtare për...

16,000 emigrantë vijnë në Evropë më 2018… 521 të vdekur

Organizata Ndërkombëtare për Migrim (IOM) raporton se ardhjet e emigrantëve në Evropë përmes Mesdheut kanë tejkaluar 16,000 në 2018. Deri më tani në 2018, më...

Dënimi me vdekje: Reduktohet numri i ekzekutimeve në botë

Në tërësi, në vitin 2017 u regjistruan 993 ekzekutime në 23 vende, një shifër e zvogëluar për 4% krahasuar me vitin 2016 dhe 39% krahasuar me vitin 2015, një...

Arabia Saudite ndërton centralin më të madh të energjisë diellore në botë, me vlerë 200 milionë dollar

Arabia Saudite me anën e një projekti prej 163 milionë euro ka vendosur qëllimin e thyerjes së kufijve të prodhimit të energjisë me ndihmën e energjisë...

OKB: Njohja historike e ndryshimit të klimës si një faktor destabilizues në Somali

Këshilli theksoi nevojën që paqeruajtësit dhe qeveritë që punojnë në Somali të jenë më të përgatitur për të adresuar sfidat e paraqitura nga efektet...

Sahara: Shkretëtira më e madhe në planet po zgjerohet

Ngrohja globale po shkakton zhvillimin e shkretëtirës Sahara, sipas studimeve të reja. Shkencëtarët kanë gjetur se shkretëtira më e madhe në botë është...

Në burg ish-presidenti brazilian Lula

Kërkesa e fundit e ish presidentit brazilian Lula u refuzua, duke kërkuar që ai të mbetet i lirë derisa të zgjidheshin të gjitha mjetet juridike në dispozicion...