Category: Bota

“Këmbanat” e BE-së për të drejtat e imigrantëve

Ndodhi dhe kjo! Thirrje për “respekt të madh” nga ana forcave të ruajtjes së kufirit Frontex. Forca  Evropiane e rujtjes së kufijve, Frontex, duhet të...

“Lufta e Ftohtë” në Arktik?

Shkrirja e akujve në Arktik ofron mundësi të reja në vendet përreth për hapur rrugë të reja tregtare në oqean dhe duke siguruar qasje në fusha të...

Në botë “Jo-ekzistente” 220 milionë fëmijë, nuk kanë çertifikatën e lindjes

Rreth 51 milionë fëmijë, pra një e treta e fëmijëve e të lindur në botë çdo vit, këta fëmijë nuk kanë certifikatën e lindjes dhe në bazë të ligjit...

Zyrtari i NSA : Gjermania bën spiunazh ndaj Francës dhe BE

Mediat gjermane thonë se, duke cituar burimet në shërbimet e inteligjencës në vend, se BND gjermane ndihmoi zyrtarët amerikanë ne monitorimit të NSA për të...

70 vjet pas Luftës së Dytë Botërore, Japonia : “Pendim të thellë” për luftën me SHBA

Kryeministri japonez Shinzo Abe: “Në emër të Japonisë dhe popullin japonez kam ofruar me respekt të thellë ngushëllimet e mia të përjetshmembi rolin e...

Vietnami feston 40 – vjetorin që nga fundi i luftës

Sot Vietnami ka përkujtuar 40 vjetorin e përfundimit të Luftës së Vietnamit me një paradë ushtarake nëpër rrugët e Ho Chi Minh City. Më 30 prill 1975, qyteti...

99-vjeçari që ecën çdo ditë 25 kilometra dhe lyp në rrugë për fëmijët jetimë.

Bullgari –  Aghios  Beilovo: 99-vjeçari që ecën çdo ditë 25 kilometra dhe lyp në rrugë për jetimët. Një shenjtor modern po kryen veprime për 40 vjet...

Terre des Hommes : Evropa të hapë korridore humanitare azilantëve

Terre des Hommes u ka bërë thirrje udhëheqësve evropianë se, kanë përgjegjësi politike dhe kolektive dhe se duhet të kenë veprime konkrete tani urgjent....

Lufta, 10 milionë fëmijë viktima

Fëmijët viktima të konflikteve të armatosura. Gjatë 10 viteve të fundit, rreth 10 milionë fëmijë vlerësohet të jenë vrarë si rezultat i luftës. Situatat...

SHBA, Berlini, mediat ndërkombëtare: Gabim udhëtimi i Tsiprës në Moskë

Departamenti i Shtetit të SHBA: Kjo nuk ishte koha e duhur për vizitë të kryeministrit Tsipra në Rusi, ndërsa politikanët gjermanë të indinjuar theksojnë se :...