Category: Bota

BE: Është rritur 48% kalimi i emigrantëve

Të dhënat e vitit 2013 për kufijtë e jashtëm të BE-së , janë rritur me 48% numri i kalimeve të emigrantëve të paligjshëm në kufijtë BE-së tregojnë të...

Sasia më e madhe e reshjeve që nga viti 1776!

Shërbimi Moti paralajmëroi se një valë e re e stuhive pritet për të goditur vendin, me erërat  me shpejtësi deri në 130 kilometra në orë në jugperëndim të...

Kazakistani: Ndryshon emrin

Presidenti i vendit mendon që një emër i ri si “Kazak Eli”, që do të thotë “vendi i Kazakëve” do të arrijë më tepër investitorë....

Gjermani: Shtetësia e dyfishtë përçan qeverin Merkel

Nuk është ende e qartë se kush mund të konsiderohet gjermane dhe ai që nuk është, shkruan revista prestigjioze gjermane “Spiegel” .Angela Merkel premtoi se do...

10.000 Portuguesë çdo muaj braktisin vendin

Ky migrim masiv ka pasoja shkatërruese për vendin, përtej problemeve personale njerëzore, tragjeditë familjare që shkaktojnë dhe përkeqëson plakjen e...

Obama e dinte që nga viti 2010 që përgjohej celulari i Merkelit

Sipas publikimeve të shtypit gjerman Trashen marrëdhëniet Gjermani dhe SHBA, pas zbulimit shkatërruese të mediave gjermane për interceptimin e SHBA. Presidenti...

Qytetarët “Vullnetarë” në ndjekje të emigrantë të paligjshëm në Moskë

E pabesueshme ! Në kontekstin e operacionit “Shenjë” që do të mbahet çdo të premte me objektiv azerbajxhanasit dhe Kaukazit. Tani operacionin “shenjë” ka...

Shkencëtarët: Pritet tërmet i madh prej 9 ballësh në Greqi, Itali dhe Turqi

Shqetësim frika dhe terror ka shkaktuar një raport në gazetën franceze “Le Monde”, me titull: Des Precedent Seismes Sans Historique Sont Possibles En Europe...

Europa, varrezë për refugjatët…

Gjatë periudhës 1993- 2012 mbi 16.264  vdekje janë të dokumentuara zyrtarisht nga Fortress Europe (United për Veprim Ndërkulturor, rrjeti europian kundër...

Shtetasit e vendeve të BE-së dhe zona Shengen

Nëse ju jeni nënshtetas Evropian, nuk keni nevojë për të treguar kartën kombëtar të identifikimit tuaj, ose pasaportën kur udhëtoni në mes vendeve anëtare...