Category: Bota

UNESCO : Në çdo dy javë humbet një gjuhë!

Në mbarë planetin është llogaritur se ka 7,000 gjuhë. Megjithatë, nga fundi i shekullit të 21-të, gjysma e tyre do të kishte qenë “shuar”, duke u ruajtur...

Papunësia rekord në Eurozonë, Greqia në vend të parë!

Për papunësinë Greqia ende mban vendin e parë në BE, me një normë të përgjithshëm në 27.2% dhe për të rinjtë nën moshën 25 vjeç në 59.1%, kjo për...

“Pasaporta Argjëndi” në Qipro

 “Në shënjë mirënjohje një pasaportë. Edhe shteti i Qipros në dëshiron të mbajë investitorët në vendin e tyre të me anën e shtetësisë” Ky...

21 milionë fëmijë në mbarë botën në skllavëri

Në Azi apo Afrikë, njerëz që nuk e dinë ndonjë punë tjetër, nganjëherë janë mbajtur si skllevër. Por edhe në Evropë njerëzit janë trafikuar dhe janë të...

Kinë, ekzekutohen të burgosurit më shumë në botë

Sipas vlerësimeve nga Amnesty International, Kina zë akoma edhe për një vit tjetër vendin e parë në ekzekutimet e personave të dënuar me vdekje. Organizata, në...

SHBA nuk njeh zgjedhjet në Venezuelë

Mbështetës të Caprilës protestojnë kundër rezultatit të zgjedhjeve me parrullat: Nuk duam një Chavez të dytë Shtetet e Bashkuara të Amerikës nuk do të...

Banka Botërore: Zhdukja e varfërisë nga viti 2030

Presidentii Bankës Botërore, Gim Jong Kim: 870 milionë njerëz janë të uritur për çdo ditë. Përherë të parë në histori, është e mundur për të zvogëluar...

Greqi – Në 30 muajt e fundit vetëvriten 3.124 grekë

Studimi i KE: Papunësia dhe kriza kanë rritur numrin e vetëvrasjeve Në tetë muajt e parë të vitit 2012 u regjistruan 690 raste vetëvrasje, një fenomen që...

SHBA, shtetësi për emigrantët ilegalë

Prestigjiozja amerikane “USA Today” shkruan se, sipas këtij propozimi, 11 milionë emigrantë të paligjshëm në Shtetet e Bashkuara mund të aplikojnë për një...

Skandal ne Qipro: Politikanët nxjerrin parratë jashtë vendit

Është thyer “ligji i heshtjes” në Qipro, për atë që ka ndodhur në sektorin banker me politikanët vendas të cilët kanë çuar vendin sot në...