Category: Rajoni

Merkel miraton ligjin e ri të bashkimit familjar të refugjatëve

Kabineti gjerman ka miratuar legjislacionin që lejon refugjatët me statusin e mbrojtjes shtesë për të sjellë të afërmit e tyre të drejtpërdrejtë në Gjermani....

UNHCR është i shqetësuar nga ndryshimet në politikat e azilit në Austri

Agjencia për refugjatë UNHCR i ka bërë thirrje qeverisë austriake për të mbajtur mbrojtjen e refugjatëve në qendër të projekt-amendamentet një ligj për azil...

Dhjetra OJQ i kërkojnë Hungarisë të heqë ligjin kundër solidaritetit

Dhjetra organizata të shoqërisë civile në të gjithë Evropën kanë bërë thirrje Hungarisë për të tërhequr legjislacionin e propozuar që do të...

Rritet numri i emigrantëve në Bosnje, kushtet ne kampet te pasigurta

Ardhjet e emigrantëve janë në rritje në Bosnjë. Si pasojë, qindra të huaj janë duke jetuar në kushte të pasigurta në një park në Sarajevë, ku një kamp i...

Tereza Mej “Pas Brexit do të heqim bashkimin doganor me BE”

Teresa Mei konfirmoi synimin e Britanisë për të hequr bashkimin doganor pas Brexit pavarësisht nga reagimet. Kryeministri britanik, vuri në dukje se ajo dëshironte...

Ekstremi i djathte ne Evrope, 27 milione votuan per te…

Fryma e zezë e ekstremit të djathtë shtrihet anembanë Evropës. Pranimi i nacionalistëve në Parlamentin Federal të Gjermanisë për herë të parë që nga Lufta...

Hungari / Alarm për trajtimin e fëmijëve migrues në kufi

Hungaria i lë adoleshentët migrues në kushte të vështira në kufirin e saj me Serbinë në kundërshtim me rregullat e miratuara, tha Këshilli i Evropës. Raporti...

Mediat gjermane: Rama po synon të bëjë për vete kancelaren Merkel

Shqipëria do të hyjë në BE por ka jo pak probleme, shkruan “Die Welt”. Kryeminisitri i Shqipërisë, Edi Rama kërkon të bindë kancelaren gjermane se...

14,300 fëmijë refugjatësh të pashoqëruar në Itali

Ka më shumë se 14,300 emigrantë të mitur të pashoqëruar që përfaqësojnë së paku 40 kombësi të ndryshme të regjistruara aktualisht në sistemin e pritjes...

Sondazhi maqedonas: Armiku më i madh në vend eshte Greqia

Sipas një sondazhi të Eurothink të kryer ndërmjet 1 dhe 21 marsit dhe lidhur me 1,043 të anketuar, doli se 27% e qytetarëve të vendit fqinj e konsiderojnë...