Category: Rajoni

Gjermania vendi i dytë në botë për emigracionin

Gjermani renditet vendi i dytë më i popullarizuar për emigracionin dhe vjen pas Shteteve të Bashkuara. Gjithnjë e më shumë njerëz zgjedhin BE-në si një...

Spiegel: BQE po përgatit daljen e Greqisë nga eurozona

Për daljen e Greqisë nga eurozona është duke përgatitur Banka Qendrore Evropiane, siç thuhet në një botim të revistës gjermane Spiegel. Për këtë arsye,...

Kosova është njohur nga katër shtete për vitin 2014

Po të vazhdohet me këtë rritëm të ngadalshëm do duhen akoma edhe 30 vite të tjera që Kosova të njihet plotësisht nga vëndet e tjera, një problem që përbën...

A do ta shkatërrojë Evropën recesioni tjetër?

Clive Crook / Imagjinoni një tjetër reçesion të rëndë. Me strukturën aktuale, eurozona nuk mund të shpresojë të mbijetojë. Edhe tani, pas gjithë asaj që ka...

Papa : Një në 50 priftërinjtë është pedofil!

Rrëfimi i Papë se një në 50 priftërinjve katolikë është pedofil, tregon madhësinë e problemit në KishënKatolike. Ai ka përmëndur prova të besueshme që...

Frontex shkel të drejtat e emigrantëve

Autoritetet greke shkelin të drejtat e emigrantëve në kufirin me Turqinë dhe për  këtë forcat e shërbimit evropiane Frontex janë...

Azilkërkuesit shqiptarë të parët në Ballkan

  Shqipëria  kryeson tashmë grupin e azil kërkuesve nga Ballkani në vendet e Bashkimit Europian. Sipas dokumentit të siguruar nga TCH, 1035 azilkërkues...

Itali: Rekord, 13 % papunësia që nga 1997

Rekord prej 13% ka prekur papunësinë në Itali për majion shkurt, sipas shifrave zyrtare të publikuara sot nga Institutit Statistikor Italian ISTAT. Ky është...

Parlamenti votoi shkëputjen nga Ukraina

Parlamenti i Republikës Autonome të Krimesë ka votuar njëzëri të martën në favor të shkëputjes nga Ukraina dhe u bashkua me Federatën Ruse, kështu ka...

Papa: Nuk jam Superman as yll

Papa mohon që natën del nga Vatikani me qëllim për t’u dhënë ushqim të pastrehëve. Kjo shprehje e Papës Franciskos, bëhet me rastin se po i afrohet...