Category: Rajoni

58% e italianëve janë kundër faljes së Berluskonit

Kundër faljes së Silvio Berluskoni janë në pothuajse 6 nga 10 italianëve ( 58%), sipas sondazhit të kryer nga IPR Marketing për llogari të televizionin publik...

Turqia: Burgu më i madh në botë për gazetarët

  Në 232 është numri i gazetarëve të burgosur nëpër botë, diçka që u përforcua nga terrorizmit dhe formave të tjera të antishtetëror të veprimeve,...

Sllovenia: 62% e qytetarëve janë të pakënaqur nga politika e qeverisë

62% e sllovenëve janë të pakënaqur me politikën e qeverisë, krahasuar me 32% që e konsideron të kënaqshme, sipas një sondazhi të kryer nga departamenti i...

Greqi: Pensionistë 2.707.727, ndërsa paguhen 4.454.943 pensione!

Greqia e sotme edhe pse po kalon një nga çastet më të vështira ekonomike, prap se prap të lë të kuptosh se diçka në këtë vend nuk po shkon mire, kur shikon...

Nivelet rekord të papunësisë në eurozonë

Papunësia në Greqi per vitin vitin 2014 mendohet te kape shifrën 28% ne Greqi dhe 5% në Gjermani. Gjthashtu papunësia pritet të arrijë në një nivel të ri...

Greqia, vendi me pesimist i pensionisteve

Greqia e memorandumeve, e euros, e papunësise dhe paqëndrueshmërise është një vend i plakur. Kjo rrjedh nga analizat e të dhënave të anketës të Departamentit...

Merkel: Nëpunësit civilë në Greqi duhet të reduktohen

  Kancelaria Merkel sebashku me Ministrin e Finacave gjerman Soible Kërkohen përpjekje të mëdha politike për të arritur këtë objektiv, thotë kancelaria...

Kriza, 73% e grekëve s’do bëjnë pushime

Sipas një sondazhi të kryer në Greqi nga Instituti i Konsumatorit rezulton se këtë vit 73 për qind e grekëve nuk do të shkojë me pushime. Sondazhi, i kryer në...

Rriten azilkërkuesit nga Ballkani

Rriten azilkërkuesit nga Ballkani Muaji tetor i vitit 2012 shënoi pikun e kërkesave për azil për shtetasit e vendeve të Ballkanit Perëndimor. Raporti i Zyrës...

Papa Franciskos kritikon “indiferencën” për fatin e emigrantëve

  Papa Franciskos kritikoi diten hënë, në vizitën e tij të parë historik në Lampedusa, “indiferencën” e botës në lidhje me fatin e...