Category: Rajoni

Greqi: Papunësia u rrit në mars1.74% krahasuar me muajin shkurt

Arriti në 870. 150 njerëz të regjistruar të papunë në OAED për muajin mars, është rritur me 1.74% krahasuar me muajin shkurt. Prej këtyre individëve, 372.115...

Spiegel: Gjermania i ka borxh Greqisë 162 miliardë €

Borxhi i Gjermanisë në drejtim të Greqiarrin 162 miliardë €. 108 miliardë për rindërtimin e infrastrukturës së dëmtuardhe 54 miliardë dollarë kredi në...

Greqi: Stop pensionet për 330.000 persona, 53.000 merrnin pensionet e të vdekurve

Një numër i konsiderueshëm të cilët nuk kanë deklaruar të dhënat e duhura si AMKA apo AFM rrezikojnë pensionet që nga 10 i këtij viti pasi nuk ka informacion...

Greqia vendi i tretë më i varfër në Bashkimin Europian

Bullgaria, Rumania, Greqia dhe Letonia janë vendet më të varfëra ndërrmjet 27 shteteve – anëtare të Bashkimit Evropian, sipas një studimi krahasues i kryer...

Greqi: Rritet papunësia me 3.07% në krahasim me muajin janar

Për muajin shkurt të 2013 numri i të papunënëve u rrit në 855.286 persona, këta të  regjistruar sipas Agjencisë për Punësim ( OAED). Nga këta 366.074 janë...

Fëmija 8 vjeçar: Vodha qirinjë se nuk kisha dritë për te lexuar, na ikanë prerë…

Greqia po kalon një nga periudhat  më të vështira të pasluftës. Askush nuk është në gjëndje të parashikojë  se ky vend me masat antikrizë mund të...

Erdogani në spital krijon panik në Turqi

Një panik të madh ka shkaktuar në Turqi lajmi se Kryeministri Rexhep Tajip Erdogan është sëmur papritur. Paniku kishte të bënte me një kujtesë ku më pare...

Selanik: Nga kriza ekonomike braktisin shkollën 1 në 4 nxënës

Shkaku kryesor është kriza ekonomike dhe papunësia e prindërve të tyre, një dhimbje që me sa duket po prek edhe femijët e pafajshëm të greqisë, një vendi...

Së shpejti ndërtimi xhamisë në Athinë

Në përfundim e sipër është rasti i ndërtimit të një xhamie në Athinë, një problem i folur dhe i s’tërfolur në 20 vitet e fundit. Flitet dhe shkruhet në...

Greqi, transporti i drogës me makina shtetërore

Një automjet i Prokurorisë së Athinës u kap me drogë në afërsi të Filatit në Gumenicë. Sipas policisë së Epirit, automjeti i drejtuar nga shoferi i...