Category: Shendeti

Virusi i Nilit Perëndimor, transmetimi nga mushkonja tek njeriu, si dhe masat parandaluese

Virusi i Nilit Perëndimor u izolua për herë të parë në një grua në provincën  Nilit Perendimor në vitin 1937. U be e njohur në zogjte në zonën e deltës...

Studimi : Vdekshmëria e grave nga kanceri i mushkërive do të rritet me mbi 40% deri në vitin 2030

Vdekshmëria e kancerit të mushkërive të femrës parashikohet të rritet boterisht nga 11.2 (vdekje për 100,000 ne vit) në vitin 2015-16 në 2030, me rritjen më...

Si të mbroheni nga virusi i Nilit Perëndimor

Kufizimi i përhapjes së virusit të Nilit Perëndimor është shqetësimi më i rëndësishëm dhe për këtë arsye të gjithë qytetarët duhet që të marrin masa...

Dy të vdekur nga të shtëna jashtë një banke në Zyrih

Te shtëna jashtë një dege të bankës UBS. Policia ka konfirmuar se ka dy të vdekur nga zjarri, duke shtuar se situata është nën kontroll dhe se nuk ka rrezik më...

Rritja e rasteve të fruthit në të gjithë Evropën

  Një rritje prej 400% të rasteve fruthit parë në Evropë në vitin 2017 krahasuar me vitin 2016, infektimit më shumë se 21.000 njerëz dhe vrasjen e 35...

Kombinoje zgjimin e mëngjesit me një gotë ujë

Ju mund të shijoni një gotë kafe në mëngjes, por asgjë nuk mund të kapërcejë për të mirën e trupit tuaj, ujin e thjeshtë dhe të pastër. Dhe sigurisht që...

UNICEF: Rreziku i urisë për 60,000 fëmijë në Korenë e Veriut

Vlerësohet se 60.000 fëmijë janë në rrezik të urisë në Korenë e Veriut, ku sanksionet ndërkombëtare e përkeqësojnë situatën duke ngadalësuar ndihmën,...

Çaj shumë i nxehtë mund të rrisë rrezikun e kancerit

Hulumtimet në Kinë u zhvilluan në njerëz të moshës 30-79 vjeçare, të ndjekur për nëntë vjet Çaj shumë i nxehtë i kombinuar me konsum të lartë të...

Greqi: 2 te vdekur nga 1,068 te prekur nga fruthi

Sipas shifrave të fundit të HCDCP deri më sot, 11 janar jane regjistruar mbi 1.000 raste të fruthit. Shumica dërrmuese e te prekurve jane kombësi greke kryesisht...

Australi ; Dyfishohet numri i te prekurve nga virusi i gripit

Numri i njerëzve që vuajnë nga gripi është më shumë se dyfishuar krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, duke rritur presionin mbi spitalet,...