Category: Shendeti

Marijuana rrit rrezikun e goditjes në zemër.

Sipas një studimi të ri shkencor të SHBA doli se, përdorimi i marihuanës (kanabis) rrit rrezikun e goditjes në zemër. Si një prirje për zgjerimin ndërkombëtar...

Studimi: Çdo njeri mund të ketë super kujtesë, mjafton vetëm trajnim i duhur

Pothuajse çdokush mund të ketë super kujtesë dhe të jetë në gjendje të mbajë mend më shumë dhe për një kohë të gjatë, për aq kohë bën trajnimin e...

Mjekësia Falas? Ku shkojnë ilacet e pacienteve në spitalet e vendit?

Nga Shpëtim Zinxhiria  Një përgjigje që pritet nga vetë ministri Beqja, një përgjigje që për vite me radhë ende nuk ka ndergjegjësuar qeverinë por edhe as...

Një në 25 pilotë tenton për vetëvrasje

Studimi ndërkombëtar ka treguar se depresioni dhe mendimet për vetëvrasje janë regjistruar në një numër të konsiderueshëm të pilotëve, ndërkombëtar. Lloji...

Varfëria dëmton shëndetin, 550 000 evropianë vdesin në vit

Në vitin 2013 në vendet e BE-së, më shumë se 1.2 milion njerëz vdiqën për shkak të sëmundjeve dhe lëndimeve që mund të ishin shmangur në se kishte politika...

“Gruaja më e shëndoshë në botë” do të dalë nga shtëpia pas 25 viteve për t’u operuar

Një egjiptiane 36-vieçare, konsiderohet gruaja me peshë më të rëndë në botë, ku do ti nënshtrohet një operacioni në Indi për të humbur në peshë, tha...

Akoma edhe një cigare në ditë të merr jetën !

Focus News /  Edhe ata që pijnë cigare me vite të tëra në mënyrë rutinore më shumë se një cigare , përballen me rrezikun 64% të vdekjes së parakohshme, në...

8.7 milionë vdekje nga kanceri në 2015

Rreth 17.5 milion raste të reja të kancerit ishin në 2015 një rritje deri 33% në krahasim me vitin 2005, ndërkohë që numri i vdekjeve nga kanceri ishin 8,7...

Jetëgjatësia, jetojmë gjithnjë e më shumë

Ne jetojmë gjithnjë e më shumë, megjithatë, mbetet “hendeku” ne mes burra – gra në jetëgjatësi. Përparësia e femrave kundrejt meshkujve...

Shkaku i tretë i vdekjes deri në 2020 do të jetë…

Shkaku i trete vdekjes është vlerësuar nga shkencëtarët se do të jetë sëmundja pulmonare obstruktive kronike deri në vitin 2020 Kjo është një sëmundje e...