Category: Shendeti

Fondi Botëror luftë kundër AIDS-it

Fondi Global për Luftën kundër AIDS-it, Tuberkulozit dhe Malaries shpreson të jetë në gjendje që deri në vitin 2016, të trajtojë 85% e njerëzve të cilët...

Greqi: “Certifikata Shëndeti” për 20,000 prostituta

  Me kartat e shëndetit rreth 20,000 prostituta në Atikë planifikon Ministria e Shëndetësisë me qellim për të ndaluar “epidemic” e virusit HIV / AIDS...

Ndotja e ajrit shkakton dy milionë vdekje çdo vit

  Shumica e vdekjeve jane të regjistruara në Azi. Ndotja e ajrit është ndoshta përgjegjës për më shumë se dy milionë vdekje në vit në të gjithë...

Rreziku për kancerin e gjirit nga puna e natës

Gratë që punojnë për më shumë se 30 vjet gjatë orëve të mbrëmjes, perballen dy herë me shume me rrezikun për kancerin e gjirit, kjo sipas një studimi të ri...

Gjumi i mjaftueshëm mbron zemrën

  Shtatë ose më shumë orë gjumë ne natë mbrojne zemrën dhe shtojne të mirat e një jetese të shëndetshme, kjo sipas një studimi të ri shkencor të nje...

Dielli: Mik apo armik?

Rrezatimi ultravjollcë (UV) është i ndarë në tri zona: UVA, UVB dhe UVC. Rrezet UVC janë më të rrezikshme, por na mbron nga shtresa e ozonit. Rrezet UVB janë...

Ata që bëjnë seks shpesh tregojnë nje moshe shtatë vjete më te rinje!

Nëse ju doni të shikoni veten në shtatë vjet më te ri, ju patjeter duhet të keni marrëdhënie seksuale. Kjo sipas studimit te shkencëtarit britanik, rastet e...

Pirja e duhanit është përgjegjës për 4.5 milion vdekje në vit

Duhani dëmton shëndetin publik dhe mirëqenies sociale. Me interes të veçantë janë ekonomia shëndetësore që lidhen me shprehinë e pirjes së duhanit. Pirja e...

Seksi dhe shëndeti

  1- Dashuria e mjaftueshme do të bëjë që femrat të duken në formë të mirë dhe me pamje të shkëlqyeshme. Shkaku kryesor, i cili ndikon për kënaqësi...

Problemet më të mëdha seksuale te meshkujt dhe femrat

  Nje në çdo tre burra dhe gjysma e të gjitha grave kanë probleme kur bëjnë seks. Sado e çuditshme t’u duket kjo, fatkeqësisht është e vërtetë. Dhe...