Category: Shkencë

NASA: Ka nevojë për mënyra alternative për transportimin e njerëzve në hapësirë

Shefi i NASA Jim Bradestein tha të premten se ka besim të plotë në marrëdhëniet SHBA-Rusi në sektorin e hapësirës, por aksidenti që ndodhi gjatë nisjes së...

Jashtë funksionit teleskopi i hapësirës X-ray Chandra

Një tjetër teleskop i hapësirës amerikane ndaloi vëzhgimet astronomike për shkak të një ndërprerje teknike të papërcaktuar. Agjensia Hapësinore e SHBA (NASA)...

Mbi 20,000 ​​”mbeturina”  ne hapsire kërcënojnë Tokën

Ne korrik sateliti mjedisor evropiane Cryosat-2 ka bërë udhëtim e saj të zakonshme rreth 700 km mbi sipërfaqen e Tokës, papritmas kontrolluesit ESA (ESA) e kuptuan...

“Zona e Vdekur”, shkencëtarët lëshojnë alarmin: Po zgjerohet!

Fillimisht pamundësia teknologjike dhe më vonë pirateria, konfliktet e shumta dhe të njëpasnjëshme në rajon dhe pasiguria që grupe shkencëtarësh të studionin...

13 shenja për ekzistencën e alienëve

Një pyetje që “torturon” prej shekujsh njerëzit është pyetja se “A ka jetë jashtëtokësore”. E ndërsa kësaj pyetje askush nuk di t’i përgjigjet me...

Pesë miliard njerëz do të përdorin internetin nga celularët e tyre

Pesë miliardë njerëz do të përdorin internetin nga telefoni i tyre celular deri në 2025, mbi 60% të popullsisë së botës, sipas vlerësimeve të analistëve...

Çfarë do të bëjmë nëse zbulojmë jetën jashtëtokësore në hapësirë?

Ne nuk jemi vetëm në univers, shumica e astrofizikanëve dhe astronomëve janë të sigurt për këtë. Se ka jetë diku në hapësirë konsiderohet mjaft e mundshme,...

Shkencëtarët rusë po përgatisin një ilaç kundër plakjes

Një drogë do të ndalojë plakjen ku do të jetë në gjendje të përgatisë shkencëtarët rusë gjatë dy apo tre viteve të ardhshme. Njoftimi i bërë sot gjatë...

Fizikanti i famshëm: Në të ardhmen kompjuterët do të kushtojnë një qindarkë

Një nga fizikantët më të famshëm në botë, Mikko Kacuk, argumenton se pak mund të imagjinojnë komoditetin e jetesës dhe mrekullitë që do të sjellin të...

Robotët e seksit…në të ardhmen

Nëse robotët në të ardhmen bëhen të pavarur në mendimet dhe ndjenjat e tyre, atëherë njerëzit nuk do të jenë në gjendje të kontrollojnë marrëdhëniet e...