Category: Mjedisi

     Evropa në frigorifer

Një valë e ftohtë nga Siberia ka goditur kontinentin evropian të hënën, ku për tre ditë nëntë vetë kanë humbur jetën për shkak të të ftohtit. Francë Dy...

Profesori i sizmologjisë Akis Tselentis jep alarmanin: Kërkimet për naftë do shkaktojnë termete si në SHBA

Profesori i sizmologjisë lidhur me shpimet për pusetat në Katakolon jep alarmin, duke argumentuar se e ekziston rreziku i shkaktimit të thyerjeve dhe degradimit të...

Athina do të përjetojë rritjen më të madhe të ngrohjes dhe thatësirës

Athina qëndron në mesin e kryeqyteteve evropiane, por për një arsye negative, pasi sipas vlerësimeve të një studimi të ri shkencor ndërkombëtar, do të shohë...

Tërmet 4.5 Rihter në Adriatik

Një dridhje sizmike me magnitudë 4, 5 të shkallës Rihter u regjistrua në orën 14:55 në Rajonin Detar Adriatik 134 km nga Sarajeva. Tërmeti kishte një thellësi...

Teknologjia e re konverton mbeturinat e dioksidit të karbonit në lëndë djegëse

Një hap që do të ndihmojë në mbrojtjen e mjedisit nga ndryshimet klimatike Midis përpjekjeve ndërkombëtare për të kufizuar përdorimin e lëndëve djegëse...

Teknologjia e re konverton mbeturinat e dioksidit të karbonit në lëndë djegëse

  Një hap që do të ndihmojë në mbrojtjen e mjedisit nga ndryshimet klimatike Midis përpjekjeve ndërkombëtare për të kufizuar përdorimin e lëndëve...

Ndotja e ajrit rrit rrezikun e osteoporoses. Hulumtimi i ri sjell prova të reja për herë të parë

Detaje të reja rreth asaj se si ndikon ndotja e ajrit në shëndetin vijnë në dritë me botimin e një hulumtimi të ri të SHBA-shkencore të Shkollës së...

Pesë këshilla për të mbajtur ngrohjen në shtëpi!

Ftohja e parë ka bërë pamjen e tyre dhe të gjithë kërkojnë mënyra për të mbajtur nxehtësinë nga shtëpia e tyre. Ka disa sekrete të vogla që ndihmojnë...

Mbesa e një shkencëtari ka hedhur në gjyq Shtetet e Bashkuara për mos adresimin e ndryshimeve klimatike

18-vjeçarja Sophie Kivelhechan tha se kishte frikë dhe të zemëruar për të nesërmen. Mbesa 18-vjeçare e një shkencëtari të mirënjohur, veteran, një ekspert...

Kjo është temperatura më e lartë e regjistruar ndonjëherë në Tokë!

Kushtet tipike për matjen e temperaturës është në ajër prej 1.5 metra mbi tokë dhe jo në kontakt të drejtpërdrejtë me rrezet e diellit. Temperatura më e...