Category: Mjedisi

Shkencëtarët japin alarmin: Nxehtesia me e madhe do të jetë periudha 2018-22

Nëse kjo verë ishte veçanërisht e nxehtë, e njëjta do të ishte e ardhmja, pasi e gjithë periudha 2018-22 do të jete “anomali e nxehtë” me një...

Arabia Saudite ndërton centralin më të madh të energjisë diellore në botë, me vlerë 200 milionë dollar

Arabia Saudite me anën e një projekti prej 163 milionë euro ka vendosur qëllimin e thyerjes së kufijve të prodhimit të energjisë me ndihmën e energjisë...

Vezhgimet satelitore : Ora zero “për ujë në planet” mungesa në Spanjë, Marok, Indi dhe Irak

Vezhgimet satelitore japin alarmin, ndërsa Instituti Ndërkombëtar i Burimeve flet për evolucionin dramatik dhe tingëllon këmbanat e alarmit. Vetë skenari është...

Sahara: Shkretëtira më e madhe në planet po zgjerohet

Ngrohja globale po shkakton zhvillimin e shkretëtirës Sahara, sipas studimeve të reja. Shkencëtarët kanë gjetur se shkretëtira më e madhe në botë është...

     Evropa në frigorifer

Një valë e ftohtë nga Siberia ka goditur kontinentin evropian të hënën, ku për tre ditë nëntë vetë kanë humbur jetën për shkak të të ftohtit. Francë Dy...

Profesori i sizmologjisë Akis Tselentis jep alarmanin: Kërkimet për naftë do shkaktojnë termete si në SHBA

Profesori i sizmologjisë lidhur me shpimet për pusetat në Katakolon jep alarmin, duke argumentuar se e ekziston rreziku i shkaktimit të thyerjeve dhe degradimit të...

Athina do të përjetojë rritjen më të madhe të ngrohjes dhe thatësirës

Athina qëndron në mesin e kryeqyteteve evropiane, por për një arsye negative, pasi sipas vlerësimeve të një studimi të ri shkencor ndërkombëtar, do të shohë...

Tërmet 4.5 Rihter në Adriatik

Një dridhje sizmike me magnitudë 4, 5 të shkallës Rihter u regjistrua në orën 14:55 në Rajonin Detar Adriatik 134 km nga Sarajeva. Tërmeti kishte një thellësi...

Teknologjia e re konverton mbeturinat e dioksidit të karbonit në lëndë djegëse

Një hap që do të ndihmojë në mbrojtjen e mjedisit nga ndryshimet klimatike Midis përpjekjeve ndërkombëtare për të kufizuar përdorimin e lëndëve djegëse...

Teknologjia e re konverton mbeturinat e dioksidit të karbonit në lëndë djegëse

  Një hap që do të ndihmojë në mbrojtjen e mjedisit nga ndryshimet klimatike Midis përpjekjeve ndërkombëtare për të kufizuar përdorimin e lëndëve...