Category: Mjedisi

Ndotja e ajrit: Çdo vit vdesin 3.2 milionë njerëz

Ndotja e ajrit vret më shumë njerëz nga sa vret AIDS dhe malaria, paralajmëron një studim i ri. Sipas shkencëtarëve, nëse respektohen udhëzimet globale për...

Evropa: Shqipëria me cilësinë e ujit të pastër në 83% të vendit

Agjensia Evropiane për Mjedisin ka cilësuar Greqinë dhe Shqipërinë për cilësinë e ujit për të notuar, ku pastërtia e ujit shkon deri në 97% të vendeve për...

“Fundi Botës” fillon nga Kina? Gjetën “Portën e Ferrit” (video)

Kinë  –  Teoritë në lidhje me fundin e botës … ka rizgjuar një krater të madh që u hap nga askund në malet e Kinës, ku vendasit paragjykues...

Automjetet ndikojnë në ngrohjen globale

Zëvendësimi i automjeteve me karburat me ato elektrike do të zbuste temperaturat përvëluese në qytete, gjatë verës. Në këtë përfundim kanë arritur një grup...

Zelanda e Re, uragani lë dhjetra të vdekur

Shkatërrimi biblik i “një nga uraganet më të këqija në historinë e Paqësorit” – erërat kanë pasur intensitet me 340 km në orë duke...

Shpërthimet ndaluan rritjen e temperaturës

Shkencëtarët kanë njohur gjithmonë se, vullkanet edhe pse janë pjesë të fatkeqësive natyrore, kanë një anë pozitive: hirin e tyre, dioksidi i squfurit dhe...

Shpresat për përmisimin e klimës

Përfaqësues nga 195 vende janë mbledhur në Peru me një mision më tepër … të madhërishëm. Qëllimi i tyre ishte : për të kryer atë që ata nuk kanë...

“Kometa e shekullit” po i afrohet me shpejtësi diellit

“Kometa e ngrirë”  emërtuar nga shkencëtarët  C/2012 S1 ISON, do të arrijë pikën  më të afërt në diellin e nxehtë më 28 nëntor të këtij viti, me...

Aktiviteti diellor dhe rrezet kozmike mbi ndryshimin e klimës

Studimet e reja Sondazhet / Ndryshimet në rrezet diellore dhe kozmike që bien në planetin tonë kanë kontribuar më se 10% të ngrohjes në dekadat e fundit. Në...

Amazona: Pylli i 390 miliardë pemëve

Pylli i Amazonës , zona më e madhe e pyjeve në botë, ka 390 miliardë pemë të 16.000 llojeve të ndryshme, sipas një numërimi të kryer pas dhjetë vite studimi....