Category: Opinion

Për të qenë në drejtimin e duhur: Apolitikisht, psikologjikisht dhe moralisht

Mos e krahasoni kurrë veten me askënd. Mos e paragjykoni veten. Si çdokush, edhe ju keni pikat e forta, pikat e dobëta. Për engjëjt thuhet se janë të përkryer,...

Në kërkim të sigurisë

Nga Azem Parllaku  /  Dikur një popull “i gjithi ushtarë” e me shumë armiq, shqiptarët e në vitin 1997 mësynë njërin prej aseteve më të...

Përse na mohohet ajo që gjenetikisht është natyrale

Doc. FANE TARIFA  /  Në Europën tinzare gjithnjë mohuese, gjithnjë lakmitare, gjithnjë hileqare ndaj nesh, lodron mendimi se shqiptarët s’duhet të...

Terrorizmi askush nga ne nuk ka imunitet

AZEM PARLLAKU  /  Analiza e pikëpamjeve të qeverive ose studiuesve të ndryshëm mbi këtë temë, tregon se nuk ka përputhje mendimi se ç’është...

Klonimi i udhëheqësve, fatkeqësia jonë

VLADIMIR DURAJ  / Nuk është fatkeqësi e jona qenia “Negativ” i udhëheqësve të politikës dhe shtetit në këto 25 vite, por klonimi i të gjthë...

Ndezja e Maqedonisë kush do ta shuajë Ballkanin ?

AZEM PARLLAKU  /  Ballkani me shumë gjasë do të kthehet sërish në në vëmendjen e Diplomacisë Ndërkombëtare. Zhvillimet e ditëve të fundit në rajon, ku nuk...

Të uritur për moralitet !

VLADIMIR DURAJ  /  Nisur nga lajmet e përhapura, sidomos në facebook për heqjen e bustit të Skenderbeut gjatë vizitës së presidentit Erdogani, bëra një status...

Shqiptarët meritojnë liritë themelore dhe barazinë si çdo maqedonas.

ARBEN MALAJ / Një reagim pa emocione të tepruara. Zhvillimet në Maqedoni po tregojne se keq-qeverisja dhe zhvillimi i disbalancuar ekonomik e social midis zonave dhe...

Hasanizimi i Shqipërisë

BEN BLUSHI  /  Ka një pyetje që nuk mund ta shmangim më. Kush e dëmton më shumë Shqipërinë? Shqiptarët apo partitë? Kush është përgjegjës për...

Z Kerry: Mos harroni Shqipërinë!

URIM GJATA /  Keq qeverisja dhe humbja e shpresës, papunësia, krimi, korrupsioni, po bën që populli i uritur të marrë rrugët e Europës për një copë bukë....