Category: Opinion

Politika aktuale meriton bojkot popullor më 21 Qershor

VLADIMIR DURAJ  /  Nuk e di se në cilën shprehje popullore hyn thirrja e Erion Velisë, gjatë takimit të sotëm elektoral në një lagje të Tiranës, ne...

Zgjedhjet, ethet dhe triumfi i premtimeve boshe!

Doc. FANE STEFAN TARIFA  / A është për t’u habitur me deklarimet e bujëshme nga njera anë apo edhe me nxirjen skandaloze nga ana tjetër ? Eshtë më se...

Fronti i Majtë: Politika është burim pushteti dhe pushteti është burim pasurie.

Doc. FANE TARIFA / Mbështetur në përvojën botërore, mbi bazën e teorive themelore të përpunuara nga Marksi, në përshtatje edhe me situatat aktuale, Fronti i...

E vërteta është busulla e popujve, asnjë pushtim nuk na ka bërë dëm sa ky mjerim

Ben Blushi  /  “Jemi duke thyer pasqyrën për të mbrojtur fytyrën. Dua të detyrojë fytyrën të shohë pasqyrën” shkruan sot deputeti socialist Ben...

Shteti qe vret njerëzit e tij

Shpëtim Zinxhiria   / Dhuna e shtetit është shumë herë e dënueshme se dhuna që ushtron një individ. Tragjedia e fundit në puset e naftës në Marinzë tregoi...

Pse shqiptarët duan të largohen sot nga Shqipëria ?

Spartak Ngjela  /  Sepse e kanë humbur shpresën se këtu mund të gjejnë një jetë të qetë. Dhe, ngjarja e fundit, çështja Doshi, që u zhvillua me nivelin...

A duhet protestuar ?!

Doc. Fane Tarifa /  Çdo veprim i karakterit masiv nxitet, motivohet dhe udhëhiqet nga dikush, pra si rregull nga një force politike. Protesta ka përmbajtjen e saj,...

Një fantazmë po sillet në Europë

Fane Tarifa  /  Qysh në vitin 1848 Karl Marksi shkruante se: “Një fantazmë po sillet në Europë, fantazma e Komunizmit”. Ajo u ka shkaktuar drithma dhe frikë...

Qeveria të mos vonohet

Arben Malaj / Rritja ekonomike, reduktimi i papunësisë dhe lufta kundër varfërisë gjatë vititi 2015, kërkojnë të hiqen të gjitha barrierat që pengojnë...

Lufta që u fitua

Azem Parllaku  /  E lindur në një terren të pushtuar, Ushtrisë Çlirimtare e Kosovës ishte ajo e cila, bëri protestën e madhe shqiptare për liri, duke e...