Category: Opinion

Politika bën një replikë, por siç tregojnë bathët, janë larg pashkët!

OPINION / Fredi S Merkuri Parashikimet nuk janë aspak të këndëshme për të mos i quajtur ekstreme edhe për 2013, një përmbledhje e ngjarjeve të vitit të kaluar...

FANTAZMA E LIGJIT SIPËR GREQISË…!

AGIM BASHA /   “I goditur si një qen”. Kështu e titullonte shkrimin e tij, në një të përditshme të madhe evropiane drejtori i përgjithshëm i Organizatave...

Një protestë që “theu akullin”

Agim Basha –  Ditën e martë mbasdite ora 18:00, para Ambasadës Shqiptare në Athinë, u mbajt protesta e paralajmëruar e një grupi prindërish të...

Alket Rizai një viktimë në mes Greqisë dhe Shqipërisë

Gjithë mediat greke dhe ato shqiptare kanë përqendruar vëmendjen e tyre edhe njëherë rreth ngjarjes së fundit të Alket Rizait. Një shqiptar viktimë e një...

Kakavijë, policia bllokon autobuzat dhe u kërkon lekë udhëtarëve

Që në fillim desha të theksojë se puna jonë si gazetarë është informimi si dhe  ngritja e problemit dhe jo e gjykatësit, por dhe as e indiferentit. Lidhur me...

Si u përdor dhe si vazhdon të përdoret Ortodoksia si vegël gllabërimi ndaj Shqipërisë

Shqipëria është përcaktuar si një nga vendet mesdhetare, ku krishtërimi depërtoi qysh në shekujt e parë. Autori i shek. VI-të, Kosmas, i përfshin...

Greqia, nga parajsa në skëterrë

Asnjë vend nuk do të kishte dëshirë nga ana morale dhe politike që ekonomia e vendit të tij të kontrollohej e të kalonte në mikroskop nga Komisioni Evropian....

Nuk shkohet në Europë me mashtrime dhe abuzime

Para disa ditësh ndodhi një grabitje (midis qindrave që ndodhin përditë në USA…) u bë një vjedhje  ordinere, ku mes të tjerash u vodhën edhe një palë...

Harmonia fetare

Bashkëekzistenca e shkëlqyer fetare që ka ekzistuar dhe që po ekziston në Shqipëri është produkt i tolerancës që, në natyrën e vet populli shqiptar mbart....

Opozita, i vetmi institucion që nuk funksionon

PS nuk duhet të përdorë gjuhën kërcënuese dhe ultimative pasi nuk tregon gjë tjetër veç se, shprehje të krizës dhe të frikës së lidershipit socialist për...