Category: Sociale

Eurostat: 19,000 shqiptarë kërkuan azil në BE në vitin 2018

Instituti Europian i Statistikave ende nuk ka publikuar asnjë të dhënë në lidhje me aplikimet për azil në vendet e BE-së për vitin 2019. Sa i përket vitit të...

Askujt nuk i plas…Shqipëria po shuhet, trondit Banka Botërore…

Së paku deri më vitin 2050 shqiptarët që do të emigrojnë do të jenë në nivele shumë më të larta se ato që do të zgjedhin të rikthehen për të jetuar në...

Studimi: 84% e popullsisë duan të largohen. Shqipëria rrezikon të mbetet pa shqiptarë

Sipas një studimi të vitit 2019 rreth 84% e shqiptarëve duan të largohen nga Shqipëria. Trendi i largimit nga vendi është në rritje, përkatësisht me 5% nga...

INSTAT : 1.2 milionë shqiptarë të larguar në 2019, nuk u kthyen 21%

INSTAT: Rritet numri i qytetarëve që largohen, shtohen dhe prurjet e të huajve 1.2 milionë shqiptarë kanë dalë nga vendi gjatë 2019-s Numri i qytetarëve...

2,5 euro për 1 orë pune. Shqiptarët paguhen 10 herë më pak sesa evropianët (Video)

Instituti i Statistikave INSTAT ka dalë në përfundimin që një orë pune në Shqipëri kushton mesatarisht 2,5 euro, ose rreth 3100 lekë të vjetra. Krahasuar me...

Shqiptarët punojnë 200 orë në vit më shumë se europianët dhe paguhen më keq se të gjithë

Mesatarisht, punonjësit me orar të plotë në Bashkimin Evropian (BE) punuan 38 orë në javë në 2016, sipas të dhënave të janë publikuar sot nga institute...

Në Shqipëri, një në katër është pensionist

Numri i pensionistëve arriti në 635,700 persona vitin e kaluar sipas të dhënave zyrtare të Institutit të Sigurimeve Shoqërorë. Në skemë janë shtuar 14 mijë e...

Vendi më i mirë për të emigruar për “punësim dhe karier”

Është fakt se që nga fillimi i krizës deri më sot, shumë njerëz kanë vendosur të lëvizin në një vend tjetër për të ndjekur një karrierë më të mirë....

Dyfishohen shifrat, ja sa shqiptarë aplikuan këtë vit për lotarinë amerikane

Rreth 367 mijë shqiptarë, (apo rreth 13% e shqiptarëve) i varen shpresat e tyre te “ëndrra amerikane” duke aplikuar për Lotarinë Amerikane dhe duke u renditur...

Hoxholli bën thirrje për sensibilizim ndaj femijeve autike (Video)

Ish aktivistja e njohur e LIBRA, znj. Aida Hoxholli duke sjelle ne vëmendje te miqve te shumte te saj ne Facebook rastin e znj. Blerina Lajaj Shehu qe është nëna e...