Category: Sociale

Romët, integrimi kërkon buxhet

Një forum dy-ditor i dialogut publik, i cili diskutoi zbatimin e Planit Kombëtar të Veprimit për Integrimin e Romëve dhe Egjiptianëve 2016-2020, u hap sot në...

Shqiptarët i besojnë mikut për të gjetur punë

Shqiptarët ende vazhdojnë që t’u besojnë lidhjeve të gjakut apo njohjeve personale kur bëhet fjalë për punësimin. Të dhënat tregojnë se numri i të...

INSTAT: 30% e të rinjve as në punë dhe as në shkollë

Në vitin 2016, të rinjtë e moshës 15-29 vjeç as në punësim e as duke ndjekur shkollën apo ndonjë formim profesional përbëjnë 30,0% të të rinjve gjithsej,...

Punëtorët e minierave, ndërtimit dhe bujqësisë punëkërkuesit më të mëdhenj

Në Shqipëri, punonjësit e minierave janë punëkërkuesit më të mëdhenj dhe të papunët më afatgjatë. Për vitin 2016, sipas të dhënave të Shërbimit...

Shanse të reja për humbësit e lotarisë amerikane

Ambasada Amerikane ka njoftuar të gjithë personat që nuk janë shpallur fitues të lotarisë amerikane se mund të rishohin sërish llogarinë e tyre muajt në...

“Po më vdes gruaja nga kanceri, spitali më thotë të shkoj ta blej ilaçin në farmaci”

Gruaja i dergjet në shtrat dhe i ka ditët e numëruara. Por institucionet i thonë ta blejë vetë ilaçin ku të mundet nëpër farmaci. Ia kanë bllokuar edhe numrin...

Maksim Ferra: Për parandalimin e krimit të organizuar në zonën e Jugut…

Një studim i fundit i Maksim Ferrës, Drejtori Ekzekutiv i Unionit  Stop  Krimit me  seli  kombetare ne Tiranë Pyetjeve  dhe dyshimeve te mija  filloj  ti ...

Qeveria fal borxhet e kontributeve për minatorët dhe invalidët

Qeveria fal borxhet e kontributeve të sigurimeve shoqërore për minatorët dhe invalidët. Në Këshillin e Ministrave ka kaluar projektligji, që liron nga disa...

Ndikimi psikologjik i pabarazisë

Pabarazia ekonomike po rritet, kjo tashmë është një fakt shkruan Forumi Ekonomik Botëror… Nga të dhënat e fundit të Bankës Botërore, indeksi GINI, që mat...

Dita Ndërkombëtare e Komunitetit Rom, Gjermeni: Ndihmuam 469 familje në mbarë vendin

Në Ditën Ndërkombëtare të Komunitetit Rom (8 Prill), Ministrja e Zhvillimit Urban, Eglantina Gjermeni gjatë një vizite në familjet rome në Zhamëz (Njësia...