Category: Teknologji

Njerëzit superinteligjentë do të jenë realitet në 2030-ën

Njerëzit e parë superinteligjentë mund të jenë mes nesh që në vitin 2030, falë hapave prej gjiganti që po zhvillohen në fushën e neuroshkencave dhe të...

“Snapchat” lançon “Spectacles”, syzet sociale që xhirojnë video, ja sa kushtojnë dhe si i blini

Risitë në teknologji nuk kanë të sosura edhe në aplikacionet e reja. Në pamje të parë duken si syze dielli, por në të vërtetë xhirojnë video të shpejta...

iPad ndihmon fëmijët në zhvillimin e aftësive

Matematika për fëmijët, anglishtja dhe aftësitë e komunikimit përfitohen nga fëmijët nëse përdorin iPad në shkollë në mënyrë të rregullt. Kjo është...

Zuckerberg kritikon sistemin

Themeluesi dhe administratori i deleguar i rrjetit social “Facebook”, Mark Zuckerberg është rikthyer në të njëjtin universitet ku e dëbuan, Harvard,...

Fundi i pasaportave – Njohja e fytyrës në aeroporte

Vjen dhe fundi i pasaportave. Në të ardhmen e afërt nuk do të duhet më një pasaportë apo dokumente të tjera për të udhëtuar, mund të hipet në një avion me...

Teknollogjia jep fuqinë. Fuqia sjell mbizotërimin. Mbizotërimi hap rrugën e shfrytëzimit

Roland BADENI / Dimë shumë mirë se duke përdorur teknologjinë, kërkojme të jemi dikush më shumë si  jemi në të vërtetë , duke vënë në rrezik aftësinë...

Astrofizikantja Sara Seager : “Dua të gjej një tokë tjetër, kjo është ajo për të cilën jetoj”!

Astrofizikantja Sara Seager është në kërkim të planeve të rinj të sistemit diellor dhe jo vetëm gjatë eksplorimeve për gati 20 vite. Që prej vitit 1990,...

Apple Watch do “zbuloj” diabetin dhe kancerin

  Tim Cook argumentoi se hapi tjetër më i madh i Apple Watch do të jetë në fushën e shëndetit, duke shfaqur edhe fusha shumë të rëndësishme të rrjeteve...