Gjermani : Janar – Mars 2018, u debuan 5.548 azilkerkuesish

280

Gjate periudhes janarit – mars 2018, Gjermania ka deportuar 5.548 refugjatë azilkërkuesish, te cilet janë kthyer në vende të tjera, i tha Funke të enjten zëdhënës i Policisë Federale.

Në të njëjtën kohë, në 4,752 raste, deportimet u anuluan nga autoritetet. Policia Federale konfirmoi se kishte arsye të ndryshme për anulimet.

Shumë herë, të deportuarit shkojnë në fshehje ose nuk shfaqen në ditën e kthimit të planifikuar. Në raste të tjera, pilotët ose linjat ajrore refuzojnë të kryejnë fluturimet e kthimit. Ndërmjet janarit dhe marsit, ka pasur 75 raste të tilla. Sipas të dhënave të Policisë Federale, ka analluar 314 dëbime për këtë arsye në 2017, krahasuar me 139 në 2016.