Greqi / Bien në prangat 5 shqiptarë të një grupi kriminal, për 33 raste të vjedhjeve dhe 3 grabitje

81

As virusi vdekjeprurës COVID-19, nuk ka bërë të mundur të ndalojë vjedhjet e kryera nga grupi shqiptar të cilët akuzohen për 36 vjedhje në total.

Dy bandat shqiptare, që dyshohet se kanë vjedhur dhe plaçkitur sistematikisht shtëpi, u zbuluan nga Drejtoria e Sigurisë së Atikës Veri-Lindore. Konkretisht, sipas policisë greke , pesë autorë, anëtar të dy organizatave kriminale, u arrestuan pas një operacioni të koordinuar policor. Një tjetër nga të arrestuarit është në mesin e të arrestuarve, i cili tashmë është në burg.

Procedimi penal u ngrit kundër të pandehurve për krimet e themelimit dhe pjesëmarrjes në një organizatë kriminale, grabitje dhe raste të veçanta të vjedhjes.

Sipas policisë, zonat e veprimtarisë së dy bandave ishin zona të Atikës Verilindore, si dhe qarqet fqinje. Autorët përdornin makina  për lëvizjet e tyre, për të cilat ata kujdeseshin shpesh për të mos u gjurmuar. Duke u zhvendosur në orët e mbrëmjes dhe të mbrëmjes, ata lokalizonin shtëpitë duke përdorur mjete vjedhjeje për  bizhuteri, euro, pajisje elektronikë dhe sende të tjera me vlerë.

Gjatë vjedhjeve kanë përdorur doreza dhe nuk kanë hezituar, të përdorin dhunë kundër qiramarrësve në mënyrë që të mbajnë vjedhjet dhe të sigurojnë arratisjen e tyre.

Pas hetimeve të policisë në shtëpitë e të akuzuarit, u gjetën dhe u konfiskuan bizhuteritë, orët, kompjuterë laptopë, telefona celularë, pajisjet elektronike, një shumë parash prej 1.600 eurosh, vjedhje të shumta, si dhe veturat që ata përdornin.

Nga hetimi i policisë deri më tani janë zgjidhur 33 raste të vjedhjeve dhe 3 grabitje.

Të arrestuarit u dërguan në Prokurorin Publik të Athinës.