Greqi / Në moshën 91 vjeç studion në dy universitete

270

Quhet Michalis Fanourakis dhe është studenti më i vjetër në Greqi.

Quhet Michalis Fanourakis dhe është studenti më i vjetër në Greqi. Në të vërtetë, ai nuk ndjek një, por dy universitete, duke u përpjekur, në një farë mënyre, të “shuajë” në këtë mënyrë, etjen e tij për të mësuar.

Në një moshë të re z. Michalis i pëlqente shkolla, por nuk arriti të shkonte për shkak të Luftës së Dytë Botërore, por edhe gjatë qëndrimit të tij ai ndoqi seminare në Selanik për të mësuar të lexonte.

Që nga ajo kohë ai ka ndërprerë studimin dhe leximin në gazetat dhe librat derisa ka punuar si fermer pas luftës. Edhe gruaja e tij e mbështeti atë në të gjitha zgjedhjet e tij, duke i kërkuar atij që të mos pushonte së studiuari.

Në vitet e fundit, Michalis Fanourakis filloi të studionte në Universitet dhe kur gjeti se kishte mjaft kohë të lirë për të marrë pjesë dhe diçka tjetër, ai u regjistrua në Universitetin e Lirë të Hersonissos ku zgjodhi drejtimin që ai është i interesuar.

“Qëllimi i jetës sime është të kaloj pjesën tjetër të jetës pa u turpëruar. Si mund të turpërohet një njeri? Të lëndosh shokun e tij dhe ta shqetësonte. Kjo është ajo që unë dua të bëj, “tha ai për televizionin Kreta