Greqi / Ulet papunësia ne 20.8% në shkurt te 2018

254

Papunësia në Greqi arriti në 20.8% në shkurt. Kjo shifër është zvogëluar me 1.8 pikë nga rishikimi i 22.6% në shkurt 2017, por është rritur, megjithëse pak, nga rishikimi i 20.7% në janar 2018.

Të dhënat për papunësinë janë publikuar nga Instituti ELSTAT. Të papunët arritën në 978,072 dhe ra me 102,296 krahasuar me shkurtin 2017 (rënie prej 9,5%) dhe 2,045 në krahasim me janarin 2018 (poshtë 0,2%).

Numri i përgjithshëm i të punësuarve vlerësohet në 3,735,098 persona. Punonjësit u rritën me 33,636 krahasuar me muajin shkurt 2017 (një rritje prej 0,9%) dhe u ulën me 14,195 krahasuar me janarin 2018 (një rënie prej 0,4%).

Për gratë, shkalla e papunësisë (26.2% në shkurt 2018 nga 27.1% në shkurt 2017) mbetet shumë më e lartë se ajo për burrat (16.4% nga 19%).

Moshat, normat më të larta janë regjistruar në grupmoshat 15-24 vjeç (45.4% në shkurt 2018 nga 46.4% në shkurt 2017) dhe 25-34 vjet (26.1% nga 29%). Kjo pasohet nga moshat 35-44 (18.8% nga 19.7%), 45- 54 vjeç (16.3% nga 17.5%), 55-64 vjet (17.6% nga 19.1%), dhe 65-74 vjet (12% nga 14%).