Hungaria: Refugjatët nuk janë të mirëpritur, i shohim ata si pushtues myslimanë

216

Deklarate e Kryeministrit hungarez, Viktor Orban, i cili po planifikon të shtojë ligjet e emigracionit pas fitores së tij zgjedhore në prill.

Ai nuk i heq fjalët e tij kur është fjala për pikëpamjet e tij për emigrantët. Ne nje interviste per te perditshmen gjermane “Bild” kryeministri Orban theksoi: “Ne nuk i shohim këta njerëz si refugjatë myslimanë, i shohim ata si pushtues myslimanë (…) Ata e kaluan kufirin pa leje, që nuk ishte një valë refugjatësh, por një pushtim. “

Kryeministri Orban ka njoftuar se ai ka në plan të përdorë shumicën e dy të tretave të Partisë së tij Fidesz në parlament për të bërë ligjet e emigracionit në Hungari edhe më të ashpra. Formulimi i ligjit të ri thotë se asnjë popullsi e huaj nga Evropa nuk mund të zgjidhet në Hungari dhe se zbatimi i ligjeve të Bashkimit Evropian nuk mund të cënojë integritetin territorial të Hungarisë apo përbërjen e popullsisë së saj. Ligji do të rezultojë në një rritje të mëtejshme të masave të sigurisë kufitare, edhe pse Hungaria ka shpenzuar më shumë se 1 miliard euro për forcimin e mbrojtjes kufitare.