Ish-presidenti gjerman Gauck: Emigrantët duhet të pranojnë vlerat gjermane

110

Ne nje interviste per gazeten Bild, Ish presidenti gjerman Joachim Gauck u ka bërë thirrje emigrantëve që jetojnë në Gjermani që të mos formojnë shoqëri paralele. 

Emigrantët që jetojnë në Gjermani duhet të jenë gati për të pranuar vendin ashtu siç është, së bashku me vlerat e saj, tha Joachim Gauck, një ish president i Gjermanisë, në komentet e botuara të enjten.

E them të papranueshme që njerëzit që kanë jetuar në Gjermani për dekada nuk mund të mbajnë një bisedë në gjermanisht, të mos marrin pjesë në konferencat e prindërve apo të mbajnë fëmijët e tyre të shkojnë në klasa apo sporte. Njerëzit nuk duhej të largoheshin nga këmbëngulja për vlerat gjermane nga frika se do të shiheshin si një racist apo ksenofob dhe se duhet të kishte “diçka si rregulla të detyrueshme për të jetuar së bashku dhe jo disa shoqëri bashkë me njëri-tjetrin”, tha Gauck .

ish-presidenti u bëri thirrje politikanëve për të siguruar që rregullat mbizotëruese të vendit u pranuan si standard nga të gjithë që jetojnë në Gjermani.

(Gauck ishte president gjerman nga viti 2012 deri në vitin 2017)