Italia thërret ambasadorin francez mbi incidentin në klinikën kufitare të refugjatëve

271

Parisit i është kërkuar të shpjegojë pse policia kufitare e armatosur franceze hyri në një klinikë italiane për emigrantët.

Ministria e Jashtme e Italisë thirri ambasadorin francez të shtunën pasi rojet e patrullës së kufirit francez sollën një njeri nigerian në një klinikë për emigrantët në një stacion hekurudhor italian dhe kërkoi që stafi të merrte një mostër urine prej tij. Roma tha se incidenti ishte “një akt serioz që konsiderohej jashtë fushës së bashkëpunimit midis shteteve që ndajnë një kufi”, ndërkohë që disa politikanë italianë e përgënjeshtruan atë që ata thanë se ishte shkelje e territorit italian.

Policia franceze bën çkado që duan në territorin italian, pa u shqetësuar sikur të jenë në shtëpi. Ajo që ndodhi në Bardonecchia është serioze dhe tregon se si miqtë tanë të ashtuquajtur në Evropë kanë pak ose aspak konsideratë për ne”, thuhet në deklaratë .

Kryebashkiaku i Bardonecchia Francesco Avato tha se francezët nuk kishin të drejtë të hynin në objektin, të cilin ai tha se qyteti funksionon si një hapësirë ​​”neutrale” për të bindur migrantët që të mos e bënin kalimin e rrezikshëm alpin në Francë.