Kryeministri kërcënon OJQ-të pro-refugjatëve, godet emigracionin e komunitetit musliman

289

Kryeministri hungarez ka premtuar një taksë të rëndë për organizatën e ndihmës së refugjatëve, pasi ai është në një mandat të tretë në detyrë. Ai paralajmëroi në deklaratën e tij vjetore se imigracioni musliman do të Perëndimi do të bjerë’

shkatërronte Evropën. Kryeministri hungarez Viktor Orban rriti retorikën e tij anti-emigrant të dielën ndërsa u nis për në zgjedhjet kombëtare më 8 prill. Për këtë qëllim, partia e Orbanit ka propozuar legjislacion të ri që do të penalizonte OJQ-të që ndihmojnë refugjatët.

“Nëse nuk i ndalojnë aktivitetet e tyre të rrezikshme, thjesht do t’i dëbojmë ata nga toka, sado të fuqishme ose të pasura,” tha ai .

Ligji i ri do të ngarkonte 25 përqind të tatimit mbi të gjitha fondet e huaja për organizatat e ndihmës për azilkërkuesit dhe i detyron punëtorët e tyre të hyjnë në kampe të zgjidhjes pranë kufijve të vendit.

‘”Retë e errëta po mblidhen në Evropë për shkak të emigracionit”, Kombet do të pushojnë së ekzistuari, Perëndimi do të bjerë, ndërkohë që Evropa nuk do ta kuptojë se është pushtuar. Krishtërimi është shpresa e fundit e Evropës”, tha Orban, i cili shpreson të zgjidhet në një mandat të tretë në prill. Që nga fillimi i krizës evropiane të refugjatëve në vitin 2015, Orbani është shfaqur si një nga zërat nacionalistë më të profilit të lartë në Bashkimin Evropian. Gjatë kulmit të krizës, Hungaria solli disa nga përgjigjet më drakoniane ndaj fluksit të njerëzve që iknin nga lufta dhe nga uria, siç ishte ndërtimi i një gardhit me tela përgjatë kufirit me Serbinë.