Kryeministri turk: Nuk mund të pranojmë që Greqia i la gulenianët të lire

224

Kryeministri i Turqisë ka sqaruar se marrëveshja “e ngrirë” për refugjatët dhe emigrantët ka të bëjë me Greqinë dhe jo me Bashkimin Evropian.

Kryeministri i Turqisë, Binali Yildirem, ka folur për zhvillimet më të fundit në marrëdhëniet greko-turke, duke thënë se Ankaraja nuk mund të pranonte faktin se Athina u la të lirë Gulenianët.

Ai ka sqaruar se marrëveshja që ngriu për refugjatët dhe emigrantët ka të bëjë me Greqinë dhe jo me Bashkimin Evropian.

Në intervistën e tij ne NTV, ai theksoi se nuk është e mundur të pranojmë vendin tonë fqinj, Greqinë. Ata lanë Gollenianët të lirë, edhe pse ka shumë të vdekur dhe të plagosur në grushtin e dështuar dhe kjo nuk është në përputhje me marrëdhëniet e mira fqinjësore. Ka një marrëveshje bilaterale ripranimi me Greqinë dhe një me BE. Ne, marrëveshja dypalëshe e ripranimit, kemi ngrirë. Subjekti i anulimit të marrëveshjes së ripranimit me BE nuk është vendosur “.

Dhe ai vazhdoi duke thënë: “Ka një marrëveshje bilaterale ripranimi me Greqinë dhe një me BE. Ne, marrëveshja dypalëshe e ripranimit, kemi ngrirë. Subjekti i anulimit të marrëveshjes së ripranimit me BE nuk është vendosur “, ka perfunduar kryeministri