Merkel miraton ligjin e ri të bashkimit familjar të refugjatëve

260

Kabineti gjerman ka miratuar legjislacionin që lejon refugjatët me statusin e mbrojtjes shtesë për të sjellë të afërmit e tyre të drejtpërdrejtë në Gjermani.

Kancelarja gjermane Angela Merkel votoi të mërkurën të rivendoste një mijë emigranë shtesë në muaj, me kusht që ata të ishin të afërm të drejtpërdrejtë të refugjatëve që tashmë jetojnë në Gjermani.

Masa pason legjislacionin e miratuar në shkurt për të rifutur ribashkimin familjar për migrantët me mbrojtje plotësuese, pas një pezullimi dy vjeçar. Të gjitha partitë në koalicionin e ri qeverisës – Kristian Demokratët e Merkelit (CDU), Bashkimi Kristian Social (CSU) dhe Social Demokratët (SPD) – ranë dakord të vendosnin kuotën mujore në 1,000 emigrante per te bere bashkimin familjar.

Por ligji ka tërhequr kritika nga grupet e të drejtave të njeriut, të cilat thonë se kjo do të kishte një ndikim negativ mbi familjet e lëndueshme të refugjatëve.

Çfarë siguron ligji i ri për ribashkimin familjar?

Duke filluar nga 1 gushti, ligji i ri për ribashkimin familjar per emigrantet që jetojnë në Gjermani me “mbrojtje plotësuese” të nivelit më të ulët, një status që nuk i përket azilit të plotë dhe nuk jep qëndrim të pacaktuar, me kusht që të kenë të afërm me status subsidiar që tashmë jetojnë në vend.