Ministri Kotzia: Besimi në vendimin shqiptar për varrezat e ushtarëve grek

385

 

Si një “hap i madh dhe i qetë, siç thonë njerëzit tonë metaforikisht, shpirtin e tyre si dhe një hap besimi midis dy vendeve tona”, Ministri i Jashtëm Nikos Kotzias përshkroi vendimin e fundit të Shqipërisë mbi varrezat e të vdekurve . Ministri i Jashtëm grek komentoi pozitivisht vendimin e qeverisë shqiptare për të rregulluar çështjen e varrezave të grekëve të vrarë në Shqipëri, duke iu përgjigjur një pyetjeje nga APE-MPA në deklaratat e përbashkëta me homologun e tij afgan, Salahaddin Rabbani, në Ministrinë e Jashtme.

Z. Kotzias tha se “ky është një hap shumë pozitiv, i cili është vazhdim të faktit se kisha e vogël e Shën Athanasit, e cila u shkatërrua vitin e kaluar në Himarë, tani po rindërtohet me fonde të qeverisë shqiptare. Unë mendoj se po zbatohet Ligji, i miratuar nga Këshilli i Ministrave më 13 prill , sipas të cilit rregullohen çështjet e varrezave të ushtarëve grekë dhe oficerëve të rënë në epike shqiptare është një hap i madh për të qetësuar të ketë thënë se njerëzit tanë transportojnë shpirtin e tyre dhe një hap të besimit mes dy partive tona, “shtoi ai. Ministri i Jashtëm gjithashtu theksoi se ky fakt “dëshmon, ashtu si edhe të tjera më të vogla që kam përmendur, diplomacia shembullore mund të arrijë shumë më tepër se klithmat e protestës pa përmbajtje”. “Diplomacia është rruga për të zhvilluar marrëdhëniet tona pozitive me fqinjët tanë dhe qeverinë tonë dhe personalisht kam zgjedhur këtë rrugë. Ne marrim barrën e një pajtimi paqësor të diplomacisë dhe zhvillimin e një axhende positive, “shtoi ai. Së fundi, Z. Kotzias falenderoi “ata që ndihmuan për të nxitur këtë vendim nga e kaluara”.