Mjekët të Botës: 72% të grave refugjate në Greqi nuk janë trajtuar fare

310

Shqetësues është raporti i Mjekëve të Botës për kujdesin e refugjatëve në Greqi.  72% e grave në Greqi gjatë tre viteve të fundit nuk janë trajtuar siç duhet ose nuk janë trajtuar fare”, thotë një studim i kryer nga Mjekët Botërorë në 14,000 gra.

Siç raportohet nga raporti i Doktorëve të Shëndetit Botëror, refugjatët dhe emigrantët në Greqi “marrin vëmendje të moderuar ose pa mjekim për shumicën e problemeve shëndetësore me të cilat ballafaqohen”, duke pohuar se “vetëm gjysma e grave shtatëzëna kanë qasje në lloje kujdesin e lindjes “.

Reuters raporton se rreth 60,000 emigrantë dhe refugjatë që ndodhen në Greqi, shumica prej të cilëve jetojnë në kushte jo të shëndetshme kryesisht në kampet e mbipopulluara.

Hulumtimi i Mjekëve Botërorë arriti në përfundimin se më pak se 47% e grave shtatzëna kishin akses në kujdesin para lindjes, ndërsa arriti në përfundimin se rreth 72% e problemeve shëndetësore të grave nuk u trajtuan ashtu siç duhej apo nuk ishin trajtuar fare…